Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εκτόξευση μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εκτόξευση μετά τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο της Βαρκελώνης AP

Το ευρώ ενισχύθηκε την Τρίτη σε νέο υψηλό επίπεδο τεσσάρων μηνών μετά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ - Το ελληνικό Χρηματιστήριο αναμένεται να "τιμολογήσει" σήμερα τα θετικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες.

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου ανήλθαν οι μετοχές στην ευρωζώνη σήμερα, Τρίτη 21/7, στο ξεκίνημα των συναλλαγών μετά τη συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών σε ένα πακέτο-ορόσημο για την ανάκαμψη των κρατών-μελών της ΕΕ από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ο δείκτης των μετοχών της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο 1,1% στις 10:12 ώρα Ελλάδας, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου. Ο ευρύτερος πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,9%, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Μαρτίου, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για αντιμετώπιση της COVID-19 ύστερα από τα ενθαρρυντικά πρώτα στοιχεία από τις δοκιμές τριών πιθανών εμβολίων.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε μια «ιστορική» συμφωνία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ύστερα από μια σύνοδο που κράτησε σχεδόν πέντε ημέρες. Συμφώνησαν σε ένα ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 390 δισεκατομμύρια θα δοθούν ως επιχορηγήσεις –συγκριτικά με 500 δισεκ. ευρώ που ήταν η αρχική πρόταση– και τα υπόλοιπα με τη μορφή δανείων.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Φεβρουαρίου, ενισχυόμενος από τις μετοχές των SAP και Siemens.

Το ευρώ ενισχύθηκε σήμερα σε νέο υψηλό επίπεδο τεσσάρων μηνών μετά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για το ταμείο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. ευρώ. Η ισοτιμία του διαμορφωνόταν πριν λίγο στα 1,1470 δολάρια.

Ως προς το Ελληνικό Χρηματιστήριο, όπου ο Γενικός του Δείκτης έρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 3,8%, η Εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά καλείται να τιμολογήσει σήμερα τις «καθυστερημένες» ανακοινώσεις από τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά και την τελευταία έκθεση της Fitch, λίγο πριν την προγραμματισμένη ετυμηγορία του οίκου, στις 24 τρέχοντος μήνα (το μέχρι στιγμής rating στο “ΒΒ”, με σταθερές προοπτικές).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα