Εξετάζουν εξαίρεση από το χαράτσι για οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα προβλήματα των αγροτών, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα προβλήματα των αγροτών, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Την απαλλαγή από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας δεσμεύτηκε να εξετάσει ο Γιάννης Στουρνάρας

Να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης από το χαράτσι των οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως αυτή ορίζεται από την Eurostat, δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στη Βουλή σε πρόταση της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξυροτήρη.

Η ρύθμιση θα είναι ξεχωριστή από αυτή που αφορά τους ανέργους.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Eurostat, το όριο κάτω από το οποίο υπάρχει κίνδυνος φτώχειας είναι το 60% του εθνικού διαθέσιμου εισοδήματος μετά τις πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων.

Επίσης, ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την δυνατότητα επέκτασης και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της διάταξης για τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Την σχετική πρόταση είχε κάνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

"Η υλική υποδομή υπάρχει και γι' αυτό το εξετάζουμε κατά πόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό" ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.

SHARE:

24Media Network