"Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον": Στα 700 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το νέο πρόγραμμα

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις" στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014. Στην 2η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής, Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις" στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014. Στην 2η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Συνέχιση του προγράμματος με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ, διεκδικεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Προβλέπεται επέκταση στα δημόσια, δημοτικά και επαγγελματικά κτίρια

Στα 700 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει ο συνολικός προϋπολογισμός για τη συνέχιση του προγράμματος "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον" τη νέα προγραμματική περίοδο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Την Τρίτη (03/06) μάλιστα, είχαν συνάντηση για το θέμα στη Βουλή ο κ. Μανιάτης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτο Παραδιά και τον γενικό διευθυντή ΠΑΣΥΔΙΠ και συντονιστή του Φορέα Παθητικών Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας, Παντελή Πατενιώτη.

Οι κ.κ. Παραδιάς και Πατενιώτης ενημερώθηκαν από τον υπουργό για την πρόσφατη απόφαση χρηματοδότησης του προγράμματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2014, με στόχο να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες και να συνεχιστεί η υλοποίηση του προγράμματος.

"Χρηματοδοτούμε με 65 εκατομμύρια ευρώ την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου για την αναβάθμιση στο “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” για χιλιάδες κατοικίες. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε μεγάλη ρευστότητα στο χώρο της οικοδομής και ταυτόχρονα συντηρούμε τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί.Στη νέα Προγραμματική Περίοδο διεκδικούμε τη συνέχιση του Προγράμματος, με έναν συνολικό προϋπολογισμό γύρω στα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, με άλλα 450 εκατομμύρια ευρώ περίπου, δημόσια και ιδιωτική δαπάνη, επεκτείνουμε το Πρόγραμμα έτσι ώστε να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του Δημοσίου, των Δήμων και τα επαγγελματικά κτήρια. Έτσι, δρομολογούμε συνολικά μία θετική αειφόρο και βιώσιμη παρέμβαση στο χώρο της οικοδομής και ασφαλώς δημιουργούμε και χιλιάδες θέσεις απασχόλησης" δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο κ. Μανιάτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Παραδιάς επεσήμανε: "Χαιρετίζουμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, γιατί η ενεργειακή αναβάθμιση στις κατοικίες στη σημερινή Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνο με γενναία βοήθεια προς τους ιδιοκτήτες και με σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις από τη φορολογία του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)".

"Είναι η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας μέσα από χρηματοδοτήσεις οι οποίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε. να εξασφαλίσει την επαναλειτουργία του κατασκευαστικού τομέα και ταυτόχρονα να μπορέσει να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη του 20% που προβλέπεται αυτή τη στιγμή από την Ε.Ε." ήταν το σχόλιο του κ. Πατενιώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεμπλοκάρουν οι πληρωμές για το "Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον"

SHARE:

24Media Network