«Facelift» στο λιανεμπόριο

«Facelift» στο λιανεμπόριο

Όλα αλλάζουν: καταναλωτής, συνήθειες, ψυχολογία, εισόδημα, τεχνολογίες

Το 3 Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τα Καταναλωτικά Αγαθά και το Λιανεμπόριο με τίτλο «Facelift στο λιανεμπόριο», που διεξάγεται την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 09.00-16.00 στο Royal Olympic Hotel, έχει θεματολογία αφιερωμένη σε όλα όσα συντελούν σε μια ολιστική αναδιαμόρφωση της αγοράς του λιανεμπορίου.

(https://events.naftemporiki.gr/Retail2018/)

Το λιανεμπόριο είναι για πολλούς η «καρδιά» μιας οικονομίας: είναι ο δίαυλος διάθεσης των αγαθών και των υπηρεσιών στον τελικό καταναλωτή, μιλάει απευθείας με τον πελάτη, προσφέρει θέσεις εργασίας διαφόρων επιπέδων, επηρεάζεται από κάθε αλλαγή στις αγορές. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ανατροπές έγιναν η νέα κανονικότητα, το λιανεμπόριο προσπαθεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή τη νέα κανονικότητα. Πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τις μεταβολές στο προφίλ των καταναλωτών που αξιολογούν διαφορετικά τις προτεραιότητές τους, να μελετήσει τις συνήθειές τους όταν επισκέπτονται φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα, τις αλλαγές της γενικότερης ψυχολογίας και της αύρας των αγορών, να προσαρμοστεί στη μείωση του εισοδήματος χωρίς να μειώσει την ποιότητα, να δημιουργήσει «αισθήματα πάθους» για να εξασφαλίσει την πιστότητα των πελατών, να εκμεταλλευθεί το τσουνάμι των τεχνολογικών εξελίξεων.

Επιστήμονες, επιχειρηματίες, καταναλωτές, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν πτυχές απόψεων που μπορεί να συγκλίνουν ή και να αποκλίνουν, να διεξάγουν διάλογο με τους συμμετέχοντες και να τους μεταφέρουν τον σφυγμό της αγοράς και να καταθέσουν εμπειρίες και προβληματισμούς είτε για περαιτέρω σκέψη, είτε ως καλές πρακτικές.

Θεματικές Ενότητες:

  1. 1η Ενότητα: Η επιστροφή στην ανάπτυξη διαφοροποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών
  2. 2η Ενότητα: Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν τα πάνω – κάτω στα συναλλακτικά ήθη
  3. 3η Ενότητα: Ο «χορός των επενδύσεων» στα logistics αναβαθμίζει τις δομές

Πρόγραμμα: https://events.naftemporiki.gr/Retail2018/Schedule

Ομιλητές: https://events.naftemporiki.gr/Retail2018/Speakers

Χορηγοί: https://events.naftemporiki.gr/Retail2018/Sponsors

Δήλωση Συμμετοχής: https://events.naftemporiki.gr/Retail2018/ParticipationForm

Facebook link: https://www.facebook.com/RetailNConferences/

Πληροφορίες: Μάρθα Κομποτού, τηλ.: 210-5198280, fax: 210-5146012, email: [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα