Φάιμαν: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο

Φάιμαν: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, επαναλαμβάνει ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν ο οποίος φθάνει απόψε στην Αθήνα για επίσκεψη εργασίας

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα εγγυάται στους επενδυτές ότι η χώρα θα είναι και μετά από ένα χρόνο μέλος της Ευρωζώνης», τόνισε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι στη Βιέννη, μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος φθάνει απόψε στην Αθήνα για επίσκεψη εργασίας, στη διάρκεια της οποίας θα έχει αύριο συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Προειδοποιώντας για τον «ορατό κίνδυνο υποβόσκουσας εξοικείωσης με την ιδέα ενός Grexit», ο καγκελάριος επισήμανε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα έχει ως σκοπό και «να δείξουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για ένα Grexit».

Ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα και για συντονισμό της στάσης τους στο θέμα της Ελλάδας, ο ίδιος είχε χθες διεξοδική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ, όπως σημείωσε, προηγήθηκαν μέσα στις προηγούμενες ημέρες ανάλογες επαφές του με άλλους Ευρωπαίους αρχηγούς κυβερνήσεων για την ευθυγράμμιση των θέσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Φάιμαν, υποστηρίζει πλήρως τον κ. Γιούνκερ για την επίτευξη ενός αποτελέσματος, όπως επίσης και για την προειδοποίηση τήρησης των δεσμεύσεων.

SHARE:

24Media Network