Φέκτερ: Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβότερη

Φέκτερ: Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβότερη

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ακριβότερη από τον δρόμο που ακολουθούμε τώρα, δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Εκτιμά δε πως θα δοθεί πρόσθετος χρόνος στην Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι θα δοθεί πρόσθετος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Rheinische Post.

"Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβότερη από τον δρόμο στον οποίο κινούμαστε τώρα", δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ και υποστηρίζει ότι, όσο η Αθήνα συνεχίζει σε αυτόν τον δρόμο και καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να κάνει "τα μαθήματά της", έχει δικαίωμα στην αλληλεγγύη των εταίρων της.

Η κυρία Φέκτερ επισημαίνει ότι στην Ελλάδα παρατηρούνται ήδη τα πρώτα δείγματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ειδικά στον τομέα των εξαγωγών και τονίζει ότι, προκειμένου να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, είτε πρόκειται για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων είτε για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

"Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την βελτίωση της κατάστασης, όπως αποδεικνύεται με το φιλόδοξο πακέτο εξυγίανσης για το 2013", δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς πιθανή έξοδός της, όπως υποστηρίζει, θα είχε σοβαρές συνέπειες, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ.

"Μια αποχώρηση της Αθήνας δεν θα λύσει τα προβλήματα, αντιθέτως, θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η χώρα θα χρειάζεται και πάλι βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της και αυτό θα επιβαρύνει επιπλέον τους φορολογούμενους. Το γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ακριβότερη από το δρόμο που βρισκόμαστε τώρα. Γι' αυτό υπάρχει η αποφασιστικότητα να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη και οι ενδιαφερόμενες χώρες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις", καταλήγει η Μαρία Φέκτερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φέκτερ: Η Αθήνα θα λάβει επιμήκυνση χωρίς... χρήματα

SHARE:

24Media Network