Δεν τίθεται θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές και tablet

Δεν τίθεται θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές και tablet

'Ποτέ δεν εξετάστηκε ως ισοδύναμο σε κανένα μέτρο αυτό το ενδεχόμενο'. Διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το υπουργείο Οικονομικών. Τι αποκάλυψε ο ΣΕΠΕ σε εκδήλωσή του τη Δευτέρα

«Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές, tabletκαι smartphones» δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας τα περί του αντιθέτου σενάρια που είδαν το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας και τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και προβληματισμό.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέτοιου φόρου σε υπολογιστές και tablet», διαμηνύουν οι ίδιες πηγές, σπεύδοντας μάλιστα να εξηγήσουν πως «ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εξεταστεί η επιβολή ενός τέτοιου φόρου ως ισοδύναμο σε κάποιο άλλο μέτρο». «Ποτέ δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τους δανειστές», προσθέτουν, επιχειρώντας να κλείσουν μια και καλή αυτό το «κεφάλαιο».

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Τις αποκαλύψεις έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Αναστάσιος Τζήκας, δηλώνοντας ενώπιον όλων πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο σε υπολογιστές και tablet, ως αντιστάθμισμα για τα πνευματικά δικαιώματα που χάνονται από την ηλεκτρονική «πειρατεία».

Ειδικότερα, ο κ. Τζήκας υποστήριξε πως η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή φόρου 1% έως 2% στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, 6% στις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών, αλλά και επιβάρυνση 4% στα tablet, ως τέλος για τα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τζήκα, το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέτοιου φόρο «είχε συζητηθεί και στο παρελθόν, αλλά απορρίφθηκε ως παράλογο και με αρνητικές επιπτώσεις για την αγορά». Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει να διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επαναλαμβάνοντας πως δεν «έχει συζητηθεί ποτέ η επιβολή αυτού του φόρου».

SHARE:

24Media Network