Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον επιχειρηματία Μπάμπη Βωβό

Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πλευράς Βωβού για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί και με την οποία η εταιρεία του επιχειρηματία είχε πετύχει αναστολή εκτέλεσης των απαιτήσεων πιστωτών της

Αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός που συνελήφθη χθες για χρέη στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη καταβολή οφειλών προς το δημόσιο, ύψους 1,010 εκατ. ευρώ. Στη συνολική οφειλή περιλαμβάνεται και ποσό περίπου 220 χιλιάδων ευρώ από μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών προς το ΙΚΑ που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Σήμερα, επρόκειτο να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση της εταιρείας του κ. Βωβού για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, διαδικασία, ωστόσο, που αναβλήθηκε για τις 23 Ιανουαρίου 2013. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της πλευράς Βωβού για διατήρηση προσωρινής διαταγής που είχε εκδοθεί και με την οποία η εταιρεία του επιχειρηματία είχε πετύχει αναστολή εκτέλεσης των απαιτήσεων πιστωτών της.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική ΑΕ», η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, λόγω αποχής των δικαστικών.

«Όλως παραδόξως, εάν και η εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει τη συναίνεση στη διαδικασία εξυγίανσης των βασικών πιστωτών της, που υπερκαλύπτουν το εκ του νόμου απαιτούμενο 60%, το δικαστήριο, κατόπιν παρεμβάσεως του Ελληνικού Δημοσίου, δεν διατήρησε την προσωρινή διαταγή, θέτοντας σε κίνδυνο την εξυγιαντική διαδικασία και διακυβεύοντας τα συμφέροντα των μετόχων και των πιστωτών της εταιρείας.

Επισημαίνουμε ότι και μόνον από το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας (μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοποίηση και ανέγερση αστικών και παραθεριστικών οικισμών) και την υπάρχουσα ακίνητη περιουσία της, οι απαιτήσεις του Δημοσίου, των ασφαλιστικών οργανισμών και του εργατικού δυναμικού είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και θα ικανοποιηθούν στο ακέραιο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα