Δυο μέρες μόνο, για τέλη κυκλοφορίας και άλλους 4 φόρους

ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ (EUROKINISSI)
ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η χρονιά κλείνει όπως άρχισε για τους φορολογούμενους. Ποιους φόρους έχουμε να πληρώσουμε στις 2 εργάσιμες που απομένουν. Χιλιάδες πολίτες κατέθεσαν πινακίδες

Η γνώριμη εικόνα με τις ουρές στις εφορίες αναμένεται να δημιουργηθεί τις επόμενες δύο εργάσιμες μέρες, καθώς οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους τέσσερις φόρους.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", μέχρι στιγμής περίπου 2,2 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και θα πρέπει είτε να πληρώσουν, είτε να καταθέσουν τις πινακίδες. Από τις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι σήμερα, περισσότερα από 90.000 αυτοκίνητα, τέθηκαν σε ακινησία.

Πάντως, δεν αποκλείεται στις 31/12/2013, όπως γίνεται κάθε χρόνο, να ανακοινωθεί κάποια παράταση.

Συνολικά οι φορολογούμενοι, μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να πληρώσουν συνολικά φόρους, 1,5 δισ. ευρώ.

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι πολίτες θα πρέπει να καταβάλλουν ακόμη:

Τον φόρο εισοδήματος: Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα πρόστιμα, που προβλέπουν τόκο 8,75%, από την 1η Ιανουαρίου 2014. Αν καθυστερήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, θα πληρώσουν και πρόστιμο 10% επί του αρχικού κεφαλαίου.

Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας: Οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν την πέμπτη δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 και την τρίτη δόση του ΦΑΠ του έτους 2013. Σημειώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων: Για τους περισσότερους φορολογούμενους το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Τον Φόρο Πολυτελείας: Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ, με έκπτωση 1,5%, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

SHARE:

24Media Network