Ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται ανάλογα με τις καταθέσεις

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΩΦΟΡΙΑΣ( ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Αφαίμαξη στους μισθούς των ελεύθερων επαγγελματιών επιχειρεί το υπ. Οικονομικών με το νέο φορολογικό. Με αντικειμενικά κριτήρια η επιβολή φόρου. Θα υπολογίζονται η κινητή περιουσία, οι καταθέσεις και οι μετοχές

Ένα εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες βάζει στο στόχαστρό του το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει έξτρα φορολογικά βάρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία το 2012.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Ημερησίας", το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να υπολογίζει τα εισοδήματα, θεσπίζοντας αντικειμενικά κριτήρια και καταργώντας τη διαδικασία της αυτοπεραίωσης.

Στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται η κινητή περιουσία, όπως καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και κάθε είδους επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Τα εισοδήματα θα προκύπτουν βάσει αλγορίθμου στον οποίο θα συνυπολογίζονται δέκα παράμετροι.

* Η κατηγορία των βιβλίων

* Ο κλάδος της δραστηριότητας

* Ο τόπος και ο χρόνος της άσκησης επαγγέλματος

* Η επιφάνεια της επαγγελματικής εγκατάστασης

* Οι μισθολογικές δαπάνες

* Οι λειτουργικές δαπάνες

* Η φορολογική εικόνα και συμπεριφορά του επαγγελματία

* Η ακίνητη περιουσία

* Τα κινητά περιουσιακά στοιχεία

* Στατιστκά στοιχεία για το μεικτό ποσό κέρδους.

O συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων θα δίνει μία εκτίμηση του εισοδήματος και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν δικαιολογούνται οι αποταμιεύσεις, θα επιβάλλεται νέος φόρος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ με τα νέα κριτήρια θα αυξηθεί το φορολογητέο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

SHARE:

24Media Network