Φοροκαταιγίδα και ΑΦΜ από το μαιευτήριο

Snapshot from the market in Athens on the day the new VAT is applied to products, on July 20, 2015 /              ,  20 , 2015
Snapshot from the market in Athens on the day the new VAT is applied to products, on July 20, 2015 / , 20 , 2015 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Νέες επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα φέρνουν τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ. Εξετάζεται θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με κατάργηση φοροαπαλλαγών. Χωρίς αλλαγές ο  ΕΝΦΙΑ το 2015 - Πρόταση για έκδοση ΑΦΜ… στα νεογέννητα, με το πρώτο καλημέρα στη ζωή

Σχέδιο ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με κατάργηση φοροαπαλλαγών και σύνδεση του αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην καθιέρωση ενιαίας κλίμακας για όλα τα εισοδήματα, χωρίς εξαιρέσεις, είτε πρόκειται για μισθούς και συντάξεις, είτε αφορά σε μετοχές ή ομόλογα ή ακόμη και σε εισοδήματα από ενοίκια.

ADVERTISING

Τα εν λόγω σχέδια, αν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε νέες επιβαρύνσεις κυρίως σε ό,τι αφορά στα μεσαία εισοδήματα.

Στο μέτωπο του αφορολόγητου εξετάζεται αυτό να θεσπίζεται μόνο αν συνοδεύεται από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η χρήση πλαστικού χρήματος θα συνοδεύεται και από μπόνους, το οποίο θα χορηγείται ως επιβράβευση για τη χρήση καρτών.

Οι ανωτέρω δεν αποτελούν και τις μοναδικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους...

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, το φθινόπωρο έρχεται και δεύτερος γύρος φοροκαταιγίδας, καθώς μεταξύ άλλων μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στη φορολογική κλίμακα η εισφορά αλληλεγγύης,  ενώ αυξάνεται ο φόρος για τους αγρότες στο 20% από το 13%.

Έκδοση ΑΦΜ… από το μαιευτήριο!

Την ίδια στιγμή, στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλα τα νεογέννητα μωρά, ήδη από το μαιευτήριο, προσανατολίζεται επίσης το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, τα μωρά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα πρέπει να λαμβάνουν ΑΦΜ, αμέσως μετά τη γέννησή τους και ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.

Πρόκειται για ένα μέτρο που σίγουρα ξενίζει, καθώς αφορά στην απόκτηση ΑΦΜ με το καλημέρα στη ζωή!

Επιβεβαιώνοντας τους εν λόγω σχεδιασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα ορθό μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα θα έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του βραχνά της γραφειοκρατίας.

Χωρίς αλλαγές το 2015 ο ΕΝΦΙΑ

Χωρίς καμία απολύτως αλλαγή θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη νέα προσφυγή στις κάλπες έβαλαν φρένο σε κάθε σχέδιο τροποποιήσεων στον φόρο ακινήτων.

Στις δηλώσεις του στο Mega, ο Tρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι ήδη υπάρχει σχεδιασμός για δικαιότερο και πιο αναλογικό ΕΝΦΙΑ για το 2016. «Για το 2015 δυστυχώς ο ΕΝΦΙΑ θα είναι όπως ήταν περίπου το 2014. Δεν μπορέσαμε εν μέσω διαπραγμάτευσης να πάμε σε έναν πιο δίκαιο ΕΝΦΙΑ», παραδέχθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network