Airbnb: Έλεγχοι, “κατέβασμα” σελίδων και πρόστιμα έως 100.000 ευρώ

Airbnb: Έλεγχοι, “κατέβασμα” σελίδων και πρόστιμα έως 100.000 ευρώ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Εντείνονται οι έλεγχοι στις βραχύχρονες μισθώσεις μέσω πλατφορμών όπως το Airbnb. Τι προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο για όσους δεν συμμορφώνονται με την υποχρέωση υποβολής στοιχείων.

Διατάξεις με τις οποίες γίνονται πιο εντατικοί οι έλεγχοι στις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσα από πλατφόρμες όπως η AirBnB ή άλλες ανάλογες, περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η ΑΑΔΕ θα έχει δικαίωμα να ζητήσει στοιχεία για όσους χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και νοικιάζουν ακίνητα στην Ελλάδα.

Αν ο διαχειριστής της πλατφόρμας δεν ανταποκρίνεται μέσα σε ένα μήνα, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να επιβάλλει το «κατέβασμα» της σελίδας με την συμβολή του παρόχου ίντερνετ της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Αν ο πάροχος αρνηθεί θα τιμωρείται με πρόστιμο ως και 100.000 ευρώ.

Αν μετά το κατέβασμα της σελίδας συνεχίζουν να γίνονται ενοικιάσεις θα επιβάλλεται στους ενοικιαστές πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση μη παροχής πληροφοριών από φυσικό ή νομικό πρόσωπο πλην του παρόχου του Internet, θα επιβάλλεται πρόστιμο από 5.000 ευρώ ως και 30.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα