Κίνδυνος ποινικών διώξεων για 13.527 φορολογουμένους

φωτό αρχείου

Ποιοι τίθενται στην «τσιμπίδα» της εφορίας και γιατί έχουν κατατεθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές;Τι δείχνουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων;

Με τον κίνδυνο ποινικών διώξεων και ποινών φυλάκισης, καθώς και με κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος βρίσκονται αντιμέτωποι συνολικά 13.527 φορολογούμενοι οι οποίοι οφείλουν στο δημόσιο - σωρευτικά - ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 19,624 δισ. ευρώ.

Ο κίνδυνος «βαραίνει» 13.527 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να καταβάλλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Ως αποτέλεσμα, έχουν υποβληθεί εναντίον τους μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο και για τον λόγο αυτό κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις και ποινές φυλάκισης.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι εντοπίστηκαν να μην έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015. Τα στοιχεία αυτά υποβλήθηκαν προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΦΠΑ
SHARE:

24Media Network