Νέα παράταση για τα δικαιολογητικά των φορολογουμένων στις ΔΟΥ

Νέα παράταση για τα δικαιολογητικά των φορολογουμένων στις ΔΟΥ

Έως τις 26 Σεπτεμβρίου από τις 16 που ήταν αρχικά η προθεσμία, θα μπορούν οι φορολογούμενοι να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους που αφορούν στη μεταβολή της περιουσιακής τους κατάστασης. Ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες

Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της προσκόμισης των δικαιολογητικών από τους φορολογούμενος στις ΔΟΥ, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση των δηλώσεων.

Οι ουρές στις Εφορίες είναι μεγάλες, αφού η αρχική διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 155.000 φορολογούμενους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά εξέπνεε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Taxisnet  αναφέρονται τα εξής:

"Κατά την εξέταση των στοιχείων που δηλώσατε με την δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2013, προέκυψε η ανάγκη ελέγχου των παραστατικών που πιστοποιούν την ακρίβεια των δηλωθέντων στοιχείων.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να προσκομίσετε ή να αποστείλετε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος, μέχρι 26.9.2013. Σε αντίθετη περίπτωση η δήλωσή σας θα προωθηθεί για έλεγχο".

Από την  εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο Taxisnet έως τις 30 Αυγούστου προέκυψε πως 155.000 δηλώσεις είχαν διαφορές σε σχέση με τα στοιχεία που διέθετε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Οι φορολογούμενοι που υπέβαλαν αυτές τις δηλώσεις ειδοποιούνται να προσκομίσουν στις ΔΟΥ τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να  επιβεβαιωθεί η ορθότητα των Ε1 τους.

Η αρχική καταληκτική ημερομηνία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν η 16η Σεπτεμβρίου, με στόχο οι 155.000 φορολογούμενοι, να μη χάσουν το περιθώριο δύο εβδομάδων.

Ωστόσο κρίθηκε ότι υπάρχει ανάγκη παράτασης και αποφασίστηκε η επέκτασή της, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

SHARE:

24Media Network