Νέο χτύπημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων: Φόρος και σε ενοίκια που δεν έχουν εισπραχθεί

Νέο χτύπημα στους ιδιοκτήτες ακινήτων: Φόρος και σε ενοίκια που δεν έχουν εισπραχθεί

Φόροι και σε ανείσπρακτα ενοίκια για τα εισοδήματα έρχονται από 1η Ιανουαρίου 2014. Τι σημαίνει αυτό για τους ιδιοκτήτες. Που θα κυμανθεί η φορολογία

Φόρο εισοδήματος 11-33% ακόμη και για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν θα πληρώνουν από το οικονομομικό έτος 2015 οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συγκεκριμένα, από την Πρωτοχρονιά, εκτός από το φόρο ακινήτων, καταργείται η δυνατότητα εκχώρησης στο Δημόσιο των μισθωμάτων που δεν έχουν εισπραχθεί.

Πέραν από το νέο χαράτσι στα ακίνητα με το οποίο επιβαρύνονται, οι ιδιοκτήτες ακινήτων χάνουν πλέον και την δυνατότητα να εκχωρούν στο δημόσιο τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν προκειμένου να μην πληρώσουν φόρο εισοδήματος για αυτά.

Μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούσαν να απαλλαχθούν από την υποχρέωση δήλωσης ενοικίων που δεν είχαν εισπράξει υποβάλλοντας στο τμήμα Εισοδήματος της Εφορίας μια δήλωση εκχώρησης στο Δημόσιο.

Οι ιδιοκτήτες εκτός από την απώλεια των σχετικών μισθωμάτων θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με πρόσθετους φόρους.

Αυτό, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, θα αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να κινούνται πολύ σύντομα νομικά εναντίον όσων δεν πληρώνουν εγκαίρως το ενοίκιο τους προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και με πρόσθετο φόρο για ενοίκια που υπάρχει ο κίνδυνος να μην εισπράξουν ποτέ.

Σημειώνεται ότι η  διαταγή πληρωμής από τα Ειρηνοδικεία (για ενοίκιο έως 600 ευρώ) και από τα Πρωτοδικεία (για ενοίκιο πάνω από 600 ευρώ) απαιτεί μία εβδομάδα έως τρεις μήνες για να εκδοθεί.

(Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο Τύπο)

SHARE:

24Media Network