Χατζηδάκης: Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

Διαβάζεται σε 1'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Σε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ελευθέρους επαγγελματίες προχωρά η κυβέρνησης, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Όλους τους επαγγελματίες θα αφορά τελικά η μείωση του επιτηδεύματος, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα υπάρξει μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους του ελευθέρους επαγγελματίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό, η μείωση 50% αφορούσε τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν εισοδήματα υψηλότερα από το τεκμήριο, ενώ για όσους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα το τέλος θα μειωνόταν κατά 25%, με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά εν τέλει σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές. «Δεν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει στην ΑΑΔΕ το τεκμήριο διαβίωσης, είπε ακόμα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα