Γάλλος υπουργός Οικονομικών: Η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Michel Sapin, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014.  (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας, Michel Sapin, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κρίσιμο χαρακτήρισαν το επόμενο εξάμηνο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη οι Χαρδούβελης και Σαπέν

Υπέρ της «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας Μισέλ Σαπάν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ. Σαπάν επισήμανε ότι «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν, γιατί δημιουργούν την απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε».

Πρόσθεσε δε ότι «το δεύτερο εξάμηνο εφέτος είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη και η ιταλική Προεδρία είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες βάσεις και προσανατολισμούς στην ευρωπαϊκή πολιτική».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε ότι «οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Παρ' ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη».

Παράλληλα, είπε ότι «η Γαλλία έχει συνδράμει σημαντικά στις μεταρρυθμίσεις και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι «η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά, για να γίνει αυτό πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται».

Προέβλεψε δε ότι «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης».

Για τις οικονομικές εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Έλληνας υπουργός είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων». «Μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε, «ένα δυνατό ευρώ, που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο».

Τέλος, εξέφρασε τη θλίψη του προς τις οικογένειες στη Γαλλία που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα.

SHARE:

24Media Network