ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Βγάζει το πρώτο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας – Ποια τα χαρακτηριστικά του

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Βγάζει το πρώτο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας – Ποια τα χαρακτηριστικά του
Κεντρικό Κτήριο Γραφείων, Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ρήτρα αειφορίας είναι συνδεδεμένο το νέο εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Στόχος η άντληση κεφαλαίων μέχρι 300 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά που μέχρι σήμερα δεν έχουμε ξαναδεί έχει το νέο εταιρικό ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η ομολογιακή αυτή έκδοση είναι συνδεδεμένη με ρήτρα αειφορίας, (η πρώτη του είδους για την ελληνική αγορά) και έχει κάνει αίσθηση στο χρηματιστήριο εταιρικών τίτλων.

Στόχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι να αντληθούν κεφάλαια μέχρι 300 εκατ. ευρώ. Η ρήτρα αειφορίας είναι συνδεδεμένη με την δέσμευση του εκδότη να ανταποκρίνεται σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Σε αντίθεση με τις ως τώρα πράσινες εκδόσεις, στο ομόλογο με ρήτρα αειφορίας παρακολουθείται στενά και επί ετήσιας βάσης η πορεία των πρακτικών ESG.

Μάλιστα υπάρχει ανεξάρτητος ελεγκτής που ελέγχει τα κριτήρια αυτά και αν διαπιστωθεί ότι δεν επιτυγχάνονται, τότε το ομόλογο επιβαρύνεται κατά 20%. Αυτό σημαίνει και μια μεγάλη δέσμευση της εταιρείας να ακολουθήσει βιώσιμες πρακτικές η ίδια και όχι μόνο να διεξάγει πράσινες επενδύσεις.

Όπως ανακοινώθηκε στις 30/11/2021, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου συνδεδεμένου με ρήτρα αειφορίας, ποσού έως 300.000.000 ευρώ, με ελάχιστο ποσό τα 200.000.000 ευρώ, με διάρκεια επτά έτη.

Αποφασίστηκε δε να γίνει διάθεση των ομολογιών με τη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς στους επενδυτές εγχώριους και μη και να διατεθεί προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το πρωτοποριακό αυτό ομόλογο είναι μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε αν ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.gekterna.com.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του ομολογιακού δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι πως η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς θα ξεκινήσει πιθανότατα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τους όρους του Ομολογιακού Δανείου και τη Δημόσια Προσφορά θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα του Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο που συντάσσεται βάσει του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου 2017, των κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμών (ΕΕ) 2019/979 και 2019/980 της Επιτροπής της 14ης Μαρτίου 2019, καθώς και του Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν (το «Ενημερωτικό Δελτίο»), για την έγκριση του οποίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την διάθεσή του, το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα