Γεωργιάδης: Έρχεται χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες

Αυτοψία του Υπουργού Ανάπτυξης σε εμπορικό κέντρο
Αυτοψία του Υπουργού Ανάπτυξης σε εμπορικό κέντρο EUROKINISSI

Δυνατότητα των επιχειρήσεων να μην ανοίξουν και να βάλουν τους εργαζομένούς τους σε καθεστώς αναστολής και 800 ευρώ, αλλά και χαλάρωση των περιορισμών στις παραλίες προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Όσες επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης για τα τραπεζοκαθίσματα θα τους δοθεί η δυνατότητα να διατηρήσουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. "Μπορεί να τους δώσουμε και την επιλογή να μην ανοίξουν. Να εξακολουθήσουν δηλαδή να έχουν το -40% και τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή, προκειμένου να πάρουν τα 800 ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι σε κάποιες περιπτώσεις, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση δεν είναι εφαρμόσιμα: "Για αυτά τα καταστήματα θα υπάρξει πρόβλεψη. Για να είμαι όμως δίκαιος πρέπει να πω ότι μάθαμε από την ΑΑΔΕ ότι πολλά από αυτά παραδοσιακά το καλοκαίρι κλείνουν", σημείωσε ο ίδιος.

Για τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες (απαγόρευση για πώληση αλκοόλ και για μουσική) ο υπουργός είπε: "Σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων". Για τα γυμναστήρια τέλος, ανέφερε ότι δέχεται συνεχώς αιτήματα για το άνοιγμά τους, ωστόσο προσδιορίζεται να ανοίξουν προς το τέλος Ιουνίου.Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άδωνις Γεωργιάδης, άρση μέτρων
SHARE: