Γερμανικό δημοσίευμα: Χρειάζονται περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα

Γερμανικό δημοσίευμα: Χρειάζονται περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα

Για έλλειψη δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κάνει λόγο γερμανικό δημοσίευμα

"Από το 2010 οι εκπρόσωποι της τρόικας δίνουν μάχη με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις στην Αθήνα για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Ας σημειωθεί όμως ότι δεν υπάρχουν σε κάθε τομέα του δημοσίου υπεράριθμοι", τονίζεται σε ανταπόκριση της Frankfurter Allgemeine Zeitung από την Αθήνα.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα αναφέρει πως σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και οι διεθνείς πιστωτές ζητούν την πρόσληψη νέων υπαλλήλων, όπως στη δικαιοσύνη και κυρίως στο διοικητικό δίκαιο.

"Η κυβέρνηση προχώρησε το 2011 στην αύξηση των δικαστικών από 15 σε 95 και αυτό με την έγκριση της τρόικας. (…) Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης είναι εφικτές και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση, υποστηρίζουν ειδήμονες της ελληνικής δικαιοσύνης. Θα αρκούσε μόνο η πολιτική βούληση και η εποπτεία από ειδικούς".

Το Βερολίνο εξαρτάται από το "ναι" της γερμανικής βουλής

Παράλληλα, η γερμανική έκδοση των Financial Times επισημαίνει: "Η υπερχρεωμένη Ελλάδα υιοθέτησε  το διαφιλονικούμενο πρόγραμμα περικοπών. Κατά την ψηφοφορία στη βουλή, η κυβέρνηση απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία, εκπληρώνοντας έτσι έναν όρο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης".

"Στη Γερμανία η απόφαση για τη συνέχιση της βοήθειας αναμένεται να καθυστερήσει. Μιλώντας στην επιτροπή Δημοσιονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε σύμφωνα με συμμετέχοντες ότι δεν αναμένει να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής βουλής επί του θέματος ήδη την ερχόμενη εβδομάδα".

"Ωστόσο χωρίς το πράσινο φως της βουλής, η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια", καταλήγει.

SHARE: