Για ενήμερους και 'alert' χρήστες!

Για ενήμερους και 'alert' χρήστες!

Mε ένα ‘μπιπ’ στο κινητό, μέσω sms ή email, οι τράπεζες επιχειρούν να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή τους πελάτες τους για κάθε κίνηση στο λογαριασμό τους, για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή, για κάθε αγορά με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Στην Αlpha Bank, η υπηρεσία αυτή έχει όνομα: Alpha Alerts

Με ήχο ή.... όχι., αναλόγως πώς ενημερώνεστε για κάθε καινούριο sms  στο κινητό σας ή για κάθε νέο email στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, μπορείτε να είστε ανά πάσα στιγμή ενήμεροι για κάθε κίνηση που γίνεται στην πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ή το λογαριασμό σας, όπως και για κάθε συναλλαγή ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ενδεικτικά η Alpha Bank έχει την υπηρεσία Alpha Alerts που θέτει τους πελάτες της πραγματικά… alert σε κάθε κίνηση! Την ώρα δηλαδή που πληρώνει με την πιστωτική του κάρτα ο πελάτης της Τράπεζας για τις αγορές του στο super market ή τη βενζίνη του αυτοκινήτου στο πρατήριο ή τα εισιτήριά του στο θέατρο, έρχεται μια ειδοποίηση ότι χρεώθηκε στην οφειλή της κάρτας του το αντίστοιχο ποσό, τη συγκεκριμένη ώρα συναλλαγής, από το συγκεκριμένο έμπορο. Έτσι, η όποια αμφισβήτηση ή λάθος, γίνεται άμεσα, προκειμένου να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες. Αλλά και σε κάθε περίπτωση, παρέχεται στον πελάτη μια αναλυτική και εξειδικευμένη ενημέρωση η οποία συγκεντρώνεται στο κινητό ή τον υπολογιστή ώστε να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του. Εν πολλοίς, δεν χρειάζονται καν τα αντίγραφα της χρέωσης της κάρτας….

Φυσικά, μπορεί κάποιος να απολαμβάνει ακόμα περισσότερα οφέλη αν είναι συνδρομητής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking και Alphaphone Banking αφού μπορεί να εγγραφεί και να διαχειριστεί από εκεί συγκεντρωτικά την υπηρεσία Alpha Alerts. Για να ξεκινήσει να λαμβάνει κάποιος ειδοποιήσεις μέσω sms ή/και email μπορεί να εγγραφεί μέσω:

  • του Alpha Web Banking για τις κάρτες, τους λογαριασμούς και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές
  • της Εξυπηρέτησης των Πελατών για τις κάρτες και τους λογαριασμούς τους

Για την υπηρεσία Alpha Alerts ισχύουν οι εξής χρεώσεις ανά τύπο προϊόντος:

  • για τις κάρτες, το κόστος της υπηρεσίας Alpha Alerts καρτών είναι ευρώ 1,00 το μήνα ανά κάρτα αλλά παρέχεται χωρίς χρέωση στις κάρτες Enter Bonus American Express και Χρυσή American Express.
  • για τους λογαριασμούς η υπηρεσία Alpha Alerts, για ειδοποιήσεις μέσω email παρέχεται εντελώς δωρεάν. Εάν οι δικαιούχοι λογαριασμών έχουν ενεργοποιήσει την ενημέρωση και μέσω sms και έχουν λάβει έστω ένα sms, τότε τιμολογείται με 1,90 ευρώ  το μήνα ανά συνδρομή, ανεξαρτήτως του πλήθους των λογαριασμών που έχουν συνδέσει.
  • για τις συναλλαγές ηλεκτρονικής τραπεζικής, η υπηρεσία παρέχεται εντελώς δωρεάν, για ενημέρωση μέσω email ή sms.

Και αν αναρωτιέστε «Εάν αλλάξω email ή κινητό τηλέφωνο στο προφίλ μου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking , αλλάζει αυτόματα και για τις Υπηρεσίες που συνδέονται με αυτό;», 
Ναι, το κινητό τηλέφωνο και το email συνδέονται με τις διάφορες υπηρεσίες του Alpha e-Banking και το σύστημα ενημερώνεται αυτόματα.

Όταν πραγματοποιεί ο πελάτης της Τράπεζας κάποια από τις παρακάτω συναλλαγές μέσω των υπηρεσιών Alpha e- Banking και εφόσον έχει ενεργοποιήσει δωρεάν την υπηρεσία Alpha Alerts για συναλλαγές ηλεκτρονικής τραπεζικής, θα λαμβάνει ειδοποίηση στο μέσον (email ή κινητό τηλέφωνο) και στη γλώσσα που έχει επιλέξει (ελληνικά / αγγλικά). Αναλυτικά οι συναλλαγές αυτές είναι:

  1. Επιτυχής καταχώριση των συναλλαγών που πραγματοποιούνται με χρήση των κωδικών του: 
- ένταξη στο προφίλ νέου λογαριασμού Alpha Bank (προδηλωμένου) 
- μεταβολή δικαιωμάτων χρήσεως λογαριασμού ενταγμένου στο προφίλ 
- εντολή μεταφοράς σε μη προδηλωμένο λογαριασμό Alpha Bank (άμεση ή μεταχρονολογημένη) 
- εντολή εμβάσματος εσωτερικού και εξωτερικού και αλλαγή στην επιλογή των ειδοποιήσεων (έναρξη / παύση) 
- αλλαγή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρήστη ή κινητού τηλεφώνου για αποστολή ειδοποιήσεων, με αποστολή ειδοποιήσεως για την εν λόγω αλλαγή και στο παλαιό τηλέφωνο / ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 
- αλλαγή ορίου μεταφορών
  2. Τυχόν ανεπιτυχής εκτέλεση εντολών μεταφορών ή πληρωμών που δίνει ο πελάτης  μέσω του Alpha Web Banking ή του Alphaphone Banking για μελλοντική εκτέλεση
  3. Ενεργοποίηση Υπηρεσίας Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας ή την αλλαγή του επιλεγμένου μέσου παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, επιτυχή καταχώριση αιτήσεως, άνοιγμα, λήξη, μεταβολή συνδεδεμένου λογαριασμού και πρόωρη προεξόφληση της Alpha online Προθεσμιακής.

Πάρτε μία γεύση από το διαδραστικό demo της Alpha Bank https://secure.alpha.gr/ebanking/#/services/alerts/accounts/list


Θέλετε να είστε κι εσείς “alert”; Τότε γίνετε e-Banker:

*Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς χρήστης των υπηρεσιών e-Banking της Alpha Bank, αρκεί μία μόλις επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματά της και γίνεται χωρίς χρέωση. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη για να πιστοποιήσει η τράπεζα την ταυτότητά σας και να σας παραδώσει τους σχετικούς κωδικούς ώστε να διενεργείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας όταν και όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Για το λόγο αυτό κατά την επίσκεψή σας στο Κατάστημα :

1. Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση, προσκομίζοντας την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο  πιστοποιητικό για ταυτοποίηση) και υπογράφετε τα απαραίτητα έγγραφα.

2. Παραλαμβάνετε Κωδικό Συνδρομητή και προσωρινό Μυστικό Κωδικό, τον οποίο θα κληθείτε να αλλάξετε κατά την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking.

3. Ενεργοποιείτε άμεσα τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αν το επιθυμείτε.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιο κανάλι για να διενεργήσετε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά, αφού η εγγραφή στις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking και Alphaphone Banking είναι ενιαία και σας παραδίδονται διακριτοί κωδικοί για να επιλέγετε εσείς το κανάλι που επιθυμείτε κάθε φορά.


SHARE: