Για πρώτη φορά ο Ερυθρός Σταυρός θα μοιράσει τρόφιμα σε Βρετανούς

Spi0007309.
Young campaigners demonstrating in Central London for the Government to "keep its Promise" to half child poverty by 2010, which End Child Poverty, the campaign organization says will require an additional 3 billion of resources put in place, by 2009.
Trafalgar Square.
Saturday, 4th October 2008.
Daily Telegraph.
Spi0007309. Young campaigners demonstrating in Central London for the Government to "keep its Promise" to half child poverty by 2010, which End Child Poverty, the campaign organization says will require an additional 3 billion of resources put in place, by 2009. Trafalgar Square. Saturday, 4th October 2008. Daily Telegraph. DAVID ROSE

Η Βρετανία χάνει την εικόνα της στιβαρής οικονομικής δύναμης. Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ο Ερυθρός Σταυρός διανείμει τρόφιμα λόγω της κρίσης

Επισιτιστική βοήθεια θα μοιράσει σε Βρετανούς ο Ερυθρός Σταυρός.

Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

ADVERTISING

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα βρίσκονται σε 2.000 σούπερ-μάρκετ της χώρας το τελευταίο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και θα ζητήσουν από τους πελάτες να δωρίσουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως κονσέρβες και ζυμαρικά. Στη συνέχεια αυτά θα διανεμηθούν από δύο βρετανικές οργανώσεις, τη FareShare και την Trussell Trust.

Οι οργανώσεις θα διανείμουν τα τρόφιμα σε οικογένειες και ιδρύματα που προσφέρουν γεύματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη στη Βρετανία, διευκρίνισε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Βρετανία, τμήμα του διεθνούς κινήματος.

Ήταν η "αυξανόμενη ανάγκη" που συνδέεται με τη φτώχεια και την αδυναμία αγοράς τροφίμων, αυτή που ουσιαστικά ανάγκασε τον Ερυθρό Σταυρό να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, εξήγησε η Τζουλιέτ Μάουντφορντ, η οποία εργάζεται για την οργάνωση στη Βρετανία.

Η βρετανική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε διανείμει τρόφιμα σε πρόσφυγες και σε πλημμυροπαθείς στη βόρεια Αγγλία το 2009, αλλά είχε να διανείμει βοήθεια σε εθνική κλίμακα από το 1945.

"Η πλειονότητα των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν σκέφτεται τον Ερυθρό Σταυρό, τον συσχετίζει με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την κρίση που προκάλεσε. Δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά με την επισιτιστική βοήθεια από εκείνη την περίοδο", επισήμανε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πέντε εκατ. σε σύνολο πληθυσμού 63 εκατ. πλήττονται από τη φτώχεια στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών εφαρμόζει από την ανάρρησή της στην εξουσία το 2010 μια πολιτική λιτότητας με στόχο την μείωση του δημοσίου χρέους.

SHARE:

24Media Network