Γιούνκερ: Έλληνες, μην γυρίζετε την πλάτη στο ευρώ

Eurogroup President and Luxembourg Prime Minister Jean Claude Juncker gestures during a lecture at the Calouste Gulbenkian Foundation in Lisbon November 9, 2011. The euro zone should move ahead together and not sub-divide, Juncker said on Wednesday as the region's debt crisis escalated with Italian bond yields soaring. REUTERS/Rafael Marchante (PORTUGAL - Tags: POLITICS BUSINESS)
Eurogroup President and Luxembourg Prime Minister Jean Claude Juncker gestures during a lecture at the Calouste Gulbenkian Foundation in Lisbon November 9, 2011. The euro zone should move ahead together and not sub-divide, Juncker said on Wednesday as the region's debt crisis escalated with Italian bond yields soaring. REUTERS/Rafael Marchante (PORTUGAL - Tags: POLITICS BUSINESS) REUTERS

Δείτε το νέο μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τους Έλληνες ψηφοφόρους

Μήνυμα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους, καλώντας τους "να μη γυρίσουν την πλάτη στο ευρώ", στέλνει ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μια ημέρα πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε, σήμερα, τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Kurier", ότι "εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση".

"Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της», επισήμανε ο κ. Γιούνκερ στην ίδια συνέντευξη.

Προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει απ το ευρώ τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε :"Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες".

"Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση", υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιούνκερ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (Ιταλία) και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν (Φινλανδία).

SHARE:

24Media Network