Γιούνκερ:"Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ"

Γιούνκερ:"Οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ"

Πώς σχολιάζει την εξέλιξη στην κυπριακή οικονομία ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Την έντονη αντίθεσή του για τρόπο που το Eurogroup της Κυριακής αντιμετώπισε την Κύπρο εξέφρασε ο τέως πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είπε ότι αισθάνθηκε ντροπή για όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι "συμμορίτες και γκάνγκστερ".

Ωστόσο, χαρακτήρισε απαράδεκτες και τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν κάποιοι στους δρόμους της Κύπρου και τα οποία παρουσίαζαν την καγκελάριο με ναζιστική στολή.

"Θα πρέπει να συζητούμε μεταξύ μας, παρά να μιλούμε ο ένας για τον άλλο", παρατήρησε κ. Γιούνκερ.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup "οι 17 κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν αφήνουν καμία χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ", διευκρινίζοντας ότι η λύση που βρέθηκε απαιτεί μεγάλες θυσίες από τους Κυπρίους.

Όπως είπε, οι Κύπριοι θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους, ενώ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση της ΕΕ στο σύνολό της να βοηθήσει την Κύπρο να αναπροσανατολίσει την οικονομία της, πέρα των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα της χορηγήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακόμα και σύρραξη θεωρεί πιθανή ο Γιούνκερ

SHARE:

24Media Network