Γκίζι: Η λιτότητα που επέβαλε το Βερολίνο ώθησε την Ελλάδα σε ύφεση και κοινωνικά προβλήματα

Der Vorsitzende der Linksfraktion im Bundestag, Gregor Gysi spricht am Dienstag (24.01.2012) in Berlin. Themen der Sitzung sind unter anderem die Beobachtung durch den Verfassungsschutz und die Schlecker Insolvenz. Foto: Caroline Seidel dpa/lbn
Der Vorsitzende der Linksfraktion im Bundestag, Gregor Gysi spricht am Dienstag (24.01.2012) in Berlin. Themen der Sitzung sind unter anderem die Beobachtung durch den Verfassungsschutz und die Schlecker Insolvenz. Foto: Caroline Seidel dpa/lbn PICTURE ALLIANCE / DPA

Η επιμονή του Βερολίνου στην λιτότητα κατέστησε αδύνατη την επιστροφή των δανείων από την Ελλάδα, δήλωσε ο Γκρέγκορ Γκίζι

"Απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των φορολογουμένων" ρισκάρει η γερμανική κυβέρνηση σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Γκρέγκορ Γκίζι τόνισε ότι "οι επιβληθείσες, κυρίως από την γερμανική κυβέρνηση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο ώθησαν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση και κοινωνικά προβλήματα, αλλά κατέστησαν και αδύνατη την επιστροφή των δανείων στο εγγύς μέλλον".

ADVERTISING

Επισήμανε μάλιστα ότι αυτή η πολιτική καθιστά τώρα αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία, επισήμανε, θα κοστίσει στη Γερμανία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

"Με την επιμονή της στο πρόγραμμα περικοπών που παρουσιάζεται ως πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η καγκελάριος ρισκάρει απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βάρος των φορολογουμένων", προειδοποίησε ο αξιωματούχος του κόμματος.

"Κάθε Σουηβή νοικοκυρά γνωρίζει ότι ο γείτονάς της, για να της επιστρέψει τα δανεικά, πρέπει να πάει καλά.

Στην ευρωκρίση όμως η γερμανική κυβέρνηση επέμεινε πεισματικά ότι εξυγιαίνεται κανείς με τη λιτότητα. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν λειτουργεί".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network