H τρίτη ημέρα του Delphi Economic Forum

H τρίτη ημέρα του Delphi Economic Forum

Σημαίνουσες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν το παρών στην τρίτη ημέρα του συνεδρίου στους Δελφούς

Μετά την ομιλία του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη θα ανοίξει η αυλαία της τρίτης μέρας του Delphi Economic Forum, όπου το συνέδρια από χθες κιόλας μπήκε στην ουσιαστική του φάση με τα τραπέζια συζητήσεων να ξεκινούν από νωρίς.

Από τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να περάσουν 230 ομιλητές, σε μια σειρά από 16 on stage συνεντεύξεις και 41 θεματικές για το μέλλον της Ελλάδας, την ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης γενικότερα στα χρόνια που έρχονται.

Μεταξύ των σημερινών ομιλητών -κατά σειρά εμφάνισης στα sessions – θα είναι η πρώην υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Διαμαντοπούλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, καθώς επίσης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Ο πρόεδρος της 24MEDIA και πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ), κ. Δημήτρης Μάρης, άνοιξε τη συζήτηση αναφορικά με τη σημασία των ΜΜΕ στον έλεγχο της εξουσίας σε μια σύγχρονη Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ο κ. Μάρης έδωσε το σήμα της έναρξης στο πάνελ με θέμα: “Προστατεύοντας την τέταρτη εξουσία: Δημοκρατία, έλεγχος και ΜΜΕ. Οι οργανισμοί Τύπου θεωρείται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις δημοκρατίες, αλλά πόσο αποτελεσματικοί είναι στην άσκηση αυτής της λειτουργίας;”.

Παράλληλα, ο CEO της 24MEDIA, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, θα συμμετέχει σε πάνελ με θέμα: “Η ψηφιοποίηση ξαναγράφει τους κανόνες του ανταγωνισμού, εκθέτοντας εταιρίες στον κίνδυνο να μείνουν πίσω. Παραθέτοντας μια επιχειρηματική περίπτωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ποιες οι κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να ανταποκριθούμε στην στρατηγική πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης;”. 

Ο κ. Δρακουλαράκος θα ανοίξει με την ομιλία του και το πάνελ με θέμα “Το τραπέζι των νέων ηγετών: Αλλάζοντας τη αφήγημα της Ελλάδας. Το τραπέζι των νέων ηγετών, σημαντικό κομμάτι του Delphi Economic Forum θα συγκεντρώσει ηγέτες και άτομα επιρροής από όλους τους κοινωνικούς τομείς, ώστε να συζητήσουν αναφορικά με πολιτικές που θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την παραγωγικότητα και ως εκ τούτου, να προωθήσουν εσωτερική και βιώσιμη ανάπτυξη”.

Το δεύτερο Delphi Economic Forum διεξάγεται στην ιστορική πόλη των Δελφών από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου. Το NEWS 247, βρίσκεται στους Δελφούς και θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις του Delph Economic Forum.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα