ΥΠΕΚΑ: Σε ένα 24ωρο θα λυθεί το ζήτημα με την Energean Oil & Gas

ΥΠΕΚΑ: Σε ένα 24ωρο θα λυθεί το ζήτημα με την Energean Oil & Gas

Η Energean Oil & Gas ανακοίνωσε ότι σταματάει επ' αόριστον το γεωτρητικό πρόγραμμα στον Πρίνο, λόγω της σύμβασης με τα ΕΛΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο προχωράει τις διαδικασίες τροποποίησης της συμφωνίας

Προς λύση δείχνει να οδεύει το πρόβλημα της πώλησης του πετρελαίου που εξορύσσεται από την Kavala Oil στον Πρίνο. Λίγες ώρες αφότου η μητρική Energean Oil & Gas ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται επ' αόριστον το γεωτρητικό πρόγραμμα στην περιοχή, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε σε διευκρινήσεις.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μάθιος Ρήγας ανακοίνωσε την αναστολή επ' αόριστον του γεωτρητικού προγράμματος της, καθώς δεν εκκρεμεί η διευθέτηση του θέματος της τροποποίησης της σύμβασης με τα Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη σύμβαση, τα ΕΛΠΕ είναι η μοναδική εταιρία που αγοράζει το πετρέλαιο που εξορύσσεται από την Kavala Oil (θυγατρική της Energean Oil & Gas). Κάτι που σύμφωνα με την εταιρία, δημιουργεί πολλά εμπόδια στην ομαλή επενδυτική δραστηριότητα της μητρικής. Η τελευταία ζητάει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να της δοθεί η δυνατότητα να πουλάει το πετρέλαιο στην BP, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της Energean Oil & Gas.

«Από τον Ιανουάριο του 2013 τονίζουμε ότι πρέπει να πουλάμε το πετρέλαιο στην ΒΡ. Χωρίς αυτή την προϋπόθεση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Δεν είναι δυνατόν να επενδύουμε, να βάζουμε λεφτά και να μην μπορούμε να το πουλήσουμε σε αυτόν που έχουμε υπογράψει συμφωνία και να το δίνουμε σε κάποιον άλλον με στρεβλές διαδικασίες, απαρχαιωμένους νόμους και η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να κωφεύει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Ο πρόεδρος της εταιρίας γνωστοποίησε, επίσης, ότι εκτός από το θέμα της πώλησης του πετρελαίου στην BP και όχι στα ΕΛΠΕ, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η εύρεση νέου γεωτρύπανου.

Με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρίας, το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη στείλει στα ΕΛΠΕ για υπογραφή την τροποποιημένη σύμβαση, που επιτρέπει πώληση του πετρελαίου και σε τρίτους ενδιαφερόμενους. Στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Energean και το θέμα αναμένεται να λήξει μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network