Η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς στην αποκάλυψη του 'Έθνους'

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς
Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το πόρισμα- φωτιά της Τράπεζας Ελλάδας, σχετικά με σκανδαλώδη δάνεια σε δεκάδες στελέχη της, η Τράπεζα Πειραιώς.

«Tο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Τράπεζας Πειραιώς δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές. Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους»,, αναφέρει  η Τράπεζα Πειραιώς σε ανακοίνωσή της για τις αποκαλύψεις  της εφημερίδας «Έθνος» σχετικά με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για σκανδαλώδη δάνεια σε δεκάδες στελέχη της τράπεζας την περίοδο από τα τέλη του 2014 έως και το 2016.

Επιπλέον στη σχετική ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει τα εξής: «Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως. Η Τράπεζα Πειραιώς έχοντας ολοκληρώσει την ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών της, λειτουργεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διεθνούς πρακτικής στην εταιρική διακυβέρνηση».

Και καταλήγει λέγοντας ότι: «Η νέα διοίκηση δεσμεύεται από τους στόχους και τη στρατηγική της Agenda 2020, που θα καταστήσει την Τράπεζα Πειραιώς την πλέον αξιόπιστη στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της».

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινό δημοσίευμά του το «Έθνος» αποκαλύπτει στοιχεία του επίμαχου πορίσματος της Τράπεζας Ελλάδας για ύποπτες συμπεριφορές από στελέχη, που αφορούν διαγραφές "κόκκινων" δανείων, πωλήσεις στεγαστικών, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και παράκαμψη των capital controls με "όχημα" τους λογαριασμούς μισθοδοσίας.

Έτσι, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεκάδες στελέχη της τράπεζας αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποκάλυψη Έθνους: Στον εισαγγελέα τα δάνεια σκάνδαλο

SHARE:

24Media Network