Η επιστροφή της Ελλάδα στην ύφεση στα γερμανικά ΜΜΕ

Η επιστροφή της Ελλάδα στην ύφεση στα γερμανικά ΜΜΕ

Στην τραγωδία του χρέους, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2015 και στην ατυχή έως τώρα έκβαση των διαπραγματεύσεων εστιάζουν τα σημερινά γερμανικά πρωτοσέλιδα

«Η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση», είναι ο τίτλος αρκετών γερμανικών εφημερίδων μετά την ανακοίνωση των χθεσινών εκτιμήσεων της Eurostat, σύμφωνα με τις οποίες στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2%.

Η Handelsblatt επισημαίνει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν αναπτύσσεται πλέον τόσο γρήγορα όσο πριν δύο χρόνια, ενώ η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.

Η Ελλάδα, προσθέτει η εφημερίδα, είχε σημειώσει για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια κρίσης ανάπτυξη το 2014.

Το περιοδικό Spiegel γράφει: «Η ελληνική τραγωδία χρέους αφήνει εμφανή σημάδια: η οικονομία της χώρας επέστρεψε στην ύφεση. Όμως αντίθετα στις άλλες χώρες που πέρασαν κρίση αναπτύσσεται».

Ανάλογο είναι και το άρθρο της Die Welt το οποίο αναφέρει ότι παρόλο που η ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύσσεται, στη Γερμανία η ανάπτυξη σημείωσε επιβράδυνση, όπως και στην Ελλάδα.

Και η Frankfurter Allgemeine επισημαίνει ότι αν και πέρυσι η ελληνική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 επέστρεψε στην ύφεση.

Εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς βεβαιώνει ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Ελλάδα, αλλά και η Αθήνα θα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία.

«Αυτό είπα και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: αποδέξου τελικά ότι οι άνθρωποι θέλουν να σας βοηθήσουν».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, ο Σουλτς απάντησε: «όχι, πρώτον η οικονομία της Ελλάδας θα επιδεινωνόταν δραματικά. Δεύτερον θα έπρεπε αμέσως να υποστηριχθεί οικονομικά με μαζικό τρόπο. Τρίτον υπάρχει ο κίνδυνος άλλες χώρες να αναγκαστούν να διαγράψουν διμερή δάνεια (που έχουν συνάψει με την Ελλάδα). Αυτό σε κάποιες χώρες θα μπορούσε να αντιστρέψει τα αποτελέσματα της εξυγίανσης».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γερμανία
SHARE:

24Media Network