Η Eurobank 'κουρεύει' δάνεια έως και 90%

Η Eurobank 'κουρεύει' δάνεια έως και 90%
COPYRIGHT: GEORGIA PANAGOPOULOU

Γενναιόδωρο κούρεμα έως και 90% από τη Eurobank σε "κόκκινα" καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Αφορά 50.00 με 60.000 δανειολήπτες. Με ποια κριτήρια και ποια διαδικασία θα γίνει

Γενναιόδωρο κούρεμα για δεύτερη φορά προσφέρει η Eurobank σε δανειολήπτες πελάτες της, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από δάνεια καταναλωτικά και από πιστωτικές κάρτες.

Αυτή τη φορά, το κούρεμα – όπως και το καλοκαίρι – φτάνει έως και το 90% της οφειλής και αφορά περίπου 50.000 – 60.000 δανειολήπτες πελάτες της .

Η προηγούμενη φορά ήταν το καλοκαίρι αλλά τότε η πρωτοβουλία αυτή δεν έτυχε της αναμενόμενης ανταπόκρισης. Ενδεικτικό της απροθυμίας που εκδηλώθηκε τότε ήταν ότι μόλις το 1% από τους εν δυνάμει 110.000 πελάτες της που θα μπορούσαν να λήξουν τα δάνειά τους, συμφώνησαν στη λύση του «κουρέματος» που προτάθηκε.

Τα δάνεια των υπολοίπων που δεν ενδιαφέρθηκαν μεταβιβάστηκαν σε εξειδικευμένο fund το εξωτερικού.

Η νέα προσπάθεια, αποτελεί μία ύστατη προσπάθεια εκ μέρους της Τράπεζας, να εισπράξει ότι μπορέσει και να “σβήσει” διάφορα μη εξυπηρετούμενα χρέη. Από την άλλη πλευρά, είναι μία καταπληκτική ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να τελειώσουν μία και καλή από τα χρέη τους, με μία τεράστια έκπτωση της τάξεως του 90%.

Ποιους αφορά- Πώς ακριβώς θα γίνει

Το νέο κούρεμα που προτείνει η Eurobank αφορά χρέη που δεν έχουν εξυπηρετηθεί για παραπάνω από 10 χρόνια. Εξ ου και η τόσο μεγάλη έκπτωση του κουρέματος.

Πρακτικά, η Τράπεζα  θα διαγράψει το 70% - 75% της βασικής οφειλής, αλλά και το σύνολο των τόκων και λοιπών εξολογιστικών χρεώσεων, προσφέροντας “σεισάχθεια “ – όπως χαρακτηριστικά σχολίασε τραπεζικός παράγοντας - για το 90% του υπολοίπου.

Προκειμένου να γνωστοποιήσει τη δυνατότητα του κουρέματος, η Eurobank έστειλε τις προηγούμενες ημέρες επιστολές σε μία λίστα δανειοληπτών που επέλεξε από το πελατολόγιό της, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.

Το μέσο υπόλοιπο των πελατών αυτών είναι της τάξης των 5.000 – 7.000 ευρώ, αθροίζοντας ένα ποσό που φτάνει συνολικά τα 300 – 350 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να διευκρινισθεί ότι η Eurobank δεν έχει προγραμματίσει την πώληση αυτών των δανείων σε τρίτους, για όσους δανειολήπτες δεν προχωρήσουν σε αυτόν τον διακανονισμό, ωστόσο θα εντείνει τις προσπάθειές της για ανάκτηση των οφειλομένων, με επιτάχυνση των μέτρων ανακλαστικής είσπραξης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network