Η Γερμανία εγκρίνει την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τα 10,3 δισ. ευρώ

Η Γερμανία εγκρίνει την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τα 10,3 δισ. ευρώ

Εντός της ημέρας η συζήτηση για την αποδέσμευση των δανείων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερμανίας. Τι αναφέρουν τα εννέα συνημμένα έγγραφα, που συνοδεύουν το αίτημα

Η γερμανική κυβέρνηση θα προτείνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών Γενς Σπαν προς την επιτροπή προϋπολογισμού, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters.

Η επιτροπή προϋπολογισμού θα συζητήσει την αποδέσμευση των δανείων εντός της ημέρας.

Το αίτημα εκταμίευσης της δόσης και τα συνοδευτικά έγγραφα

Το αίτημα για την έγκριση της αποδέσμευσης της επόμενης δανειακής δόσης ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα απέστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Επιτροπή Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Διευκρινίζεται, ότι δεν χρειάζεται η έγκριση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt», το αίτημα συνοδεύεται από εννέα συνημμένα έγγραφα στα οποία περιγράφονται όλες οι σχετικές εξελίξεις και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εισηγείται την έγκριση της εκταμίευσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει ακόμη τα υπολειπόμενα άμεσα μέτρα.

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα ασχοληθεί προληπτικά με αυτή την υπόθεση, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη καθυστέρηση, επισημαίνει η εφημερίδα.

Όσον αφορά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «αποφάσεις για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν υφίστανται τώρα», τονίζεται στο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

«Ουσιαστική ελάφρυνση χρέους θα υπάρξει μόλις το 2018. Αυτό είναι πολύ καθυστερημένο και πολύ ασαφές για να δοθεί στην Ελλάδα αυτό που χρειάζεται περισσότερο: σταθερότητα», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Επιτροπή Προϋπολογισμού Σβεν-Κρίστιαν Κίντλερ και προσέθεσε, ότι αυτό θα φέρει περισσότερη φτώχεια και ανεργία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Χρέος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκταμιεύεται η δόση μέχρι τις 13 Ιουνίου

SHARE:

24Media Network