Η Κυπριακή κυβέρνηση αμφισβητεί τον Σόιμπλε για εμπλοκή Αναστασιάδη στο "κούρεμα" των καταθέσεων

Η Κυπριακή κυβέρνηση αμφισβητεί τον Σόιμπλε για εμπλοκή Αναστασιάδη στο "κούρεμα" των καταθέσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Στυλιανίδης, αμφισβητεί τις δηλώσεις Σόιμπλε για εμπλοκή Αναστασιάδη στο κούρεμα καταθέσεων

''Δεν ήταν ακριβώς έτσι η πρόταση και θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών''δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, σχολιάζοντας αναφορά του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι ARD.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ότι την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι το ποσό των 100.000 ευρώ, ''ήταν διατεθειμένοι να σεβαστούν η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ωστόσο η πρότασή τους απορρίφθηκε τόσο από την κυπριακή κυβέρνηση, όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα''.

Ο κ. Στυλιανίδης εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσουν οι σοφότερες των σκέψεων στη Βουλή , επισημαίνοντας ότι αν δεν ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τη συμφωνία με το Eurogroup, ''τότε τα χειρότερα έπονται, ενώ εαν ψηφισθεί η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη''.

Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει ρευστότητα και να λειτουργήσουν οι τράπεζες.

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης καταβάλλει προσπάθεια για εξεύρεση τρόπων προστασίας των μικροκαταθετών.

Αναφερόμενος στις πληροφορίες ότι η ρωσική εταιρεία Gazprom υπέβαλε γραπτώς προς τη Λευκωσία πρόταση για αγορά μιας ή δύο κυπριακών τραπεζών, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι τουλάχιστον έως τις 10 το βράδυ της Κυριακής, που ο ίδιος βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν είχε υποβληθεί τέτοια πρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

''Βόμβα''-Σόιμπλε: Απόφαση Αναστασιάδη να ''κουρέψει'' τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ

SHARE: