Η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, ξεκίνησε

Η συζήτηση για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, ξεκίνησε

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης Χαρδούβελη-Λαγκάρντ. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

“Με χαμόγελα” αναχωρούν από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης και τα άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στη συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τους συνεργάτες της, Πολ Τόμσεν και Τζέρι Ράις.

Αυτό υποστήριξε ανώτερη κυβερνητική πηγή, σχολιάζοντας εκ νέου τη συζήτηση στο πλαίσιο του “βασικού στόχου” για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι “υπάρχει ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση που υπήρξε από μέρους της κ. Λαγκάρντ”.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η συζήτηση ξεκίνησε για την επόμενη μέρα» και ότι «τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν άγχος το πρωί και ήταν σκυθρωποί και τώρα αισθάνονται καλύτερα, υπάρχουν χαμόγελα, λόγω της θετικής ανταπόκρισης από μέρους της κ. Λαγκάρντ».

Στο σύνολό της η συνάντηση διήρκησε μισή ώρα, αλλά προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση Χαρδούβελη-Λαγκάρντ για δέκα λεπτά.

Από μέρους του Ταμείου, εκδόθηκε ανακοίνωση για τη συνάντηση Λαγκάρντ-Χαρδούβελη, στην οποία αναφέρεται:

“Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γκίκα Χαρδούβελη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τους συνεργάτες τους για να συζητήσουν την πρόοδο του προγράμματος και τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα. Η κ. Λαγκάρντ συνεχάρη τις (ελληνικές) Αρχές για τη σημαντική πρόοδο στο δημοσιονομικό τομέα και συνέστησε (στην Ελλάδα) να εφαρμόσει αποφασιστικά κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ευθυγραμμισμένες με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου για την υποστήριξη της Ελλάδας, στην προσπάθεια συνέχισης επίτευξης των στόχων του προγράμματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα