ΙΝΚΑ: “Το καλάθι του νοικοκυριού δεν προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο στην τσέπη μας”

ΙΝΚΑ: “Το καλάθι του νοικοκυριού δεν προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο στην τσέπη μας”
Σούπερ μάρκετ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τα ίδια προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους να αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού αναφέρει το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Το “καλάθι του νοικοκυριού” δεν προσέφερε τίποτα ιδιαίτερα στην τσέπη των καταναλωτών αναφέρει ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, που μεταφέρει, όπως σημειώνει απόψεις πολιτών.

“Ένας μήνας πέρασε από την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης και του υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων με το καλάθι του νοικοκυριού, ως μέτρο που συγκράτησε τις τιμές των προϊόντων. Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες και παράπονα πολιτών Καταναλωτών σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού πως δεν προσέφερε τίποτα το ιδιαίτερο στην τσέπη μας” αναφέρει και προσθέτει:

Τα ίδια προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας συνεχίζουν στην πλειοψηφία τους να αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού.

Αν είναι δυνατόν το 9% του πληθωρισμού να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της αγοράς όταν οι τιμές εκτός καλαθιού είναι στα ύψη.

Εάν ο στόχος της κυβέρνησης και του Άδωνη Γεωργιάδη ήταν δήθεν να μειώσουν τον πληθωρισμό μέσα από το καλάθι του νοικοκυριού θα πω πως πέτυχε στα χαρτιά αλλά όχι στην τσέπη και γνώμη του πολίτη καταναλωτή.

Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας θα συνεχίσουμε την ενημέρωση του κόσμου όπου μπορούμε και μας επιτρέπουν τα μεγάλα ΜΜΕ πως με αποδείξεις δεν έπεσαν οι τιμές των προϊόντων ούτε στο καλάθι ούτε στα καύσιμα ούτε καν στην ενέργεια.

Η μόνη λύση για την πτώση των τιμών στην αγορά είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και η μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες και όχι προϊόντα.

Γιατί κάθε ενεργειακό κόστος το πληρώνει ο πολίτης καταναλωτής μέσα από τις αυξήσεις τιμών στην αγορά.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα