"Καμπανάκι" για αποφυγή ενός νέου 1930

"Καμπανάκι" για αποφυγή ενός νέου 1930

Φόβους για παρόμοιους κινδύνους με εκείνους που οδήγησαν στη μεγάλη ύφεση του 1930 εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ. Η κρίση, όπως σημειώνει, θα επιλυθεί από την ουσιαστική δράση όλων των χωρών

Στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την παγκόσμια κρίση αναφέρθηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απευθύνοντας δραματική προειδοποίηση.

"Όχι απλά εκτυλίσσεται αλλά και κλιμακώνεται", σημείωσε αναφερόμενη στην παγκόσμια κρίση που πλήττει τις οικονομίες των χωρών και βυθίζει στην απόγνωση τους πολίτες που καλούνται να "βάλουν πλάτες" για τη σωτηρία.

"Δεν πρόκειται για μια κρίση η οποία μπορεί να επιλυθεί από μια ομάδα χωρών. Πρόκειται να επιλυθεί αισίως, αν όλες οι χώρες, απ’ όλες τις περιοχές, όλες τις κατηγορίες λάβουν ουσιαστική δράση", τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας για παρόμοιους κίνδυνους με αυτούς που οδήγησαν στη Μεγάλη Ύφεση του 1930.

"Δεν υπάρχει οικονομία στον κόσμο, είτε σε χώρες χαμηλού εισοδηματικού μέσου όρου, είτε σε αναδυόμενες οικονομίες, είτε σε μέσες οικονομικά χώρες, είτε σε απόλυτα ανεπτυγμένες, που θα μείνει αλώβητη από την κρίση, την οποία βλέπουμε όχι απλώς να εκτυλίσσεται αλλά και να κλιμακώνεται" σημείωσε.

Απηύθυνε, τέλος, μία νέα προειδοποίηση προς τις αγορές αυτή τη φορά, ζητώντας τους να δώσουν χρόνο στις χώρες να προχωρήσουν τις πολιτικές διαδικασίες προκειμένου να φτάσουν σε μία λύση.

SHARE:

24Media Network