"Κανένας εφοριακός δεν κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα"

Εκατοντάδες ήταν και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 οι Τρικαλινοί που έσπευσαν στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για να προλάβουν με την λήξη της 48ωρης προθεσμίας, να ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Εκατοντάδες ήταν και την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012 οι Τρικαλινοί που έσπευσαν στην Δ.Ο.Υ. Τρικάλων για να προλάβουν με την λήξη της 48ωρης προθεσμίας, να ενταχθούν σε ρύθμιση χρεών. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών τη μείωση των οργανικών θέσεων στις εφορίες. Διαβάστε τι ανακοίνωσε

Τα δημοσιεύματα πολλών ιστοσελίδων ανάγκασαν το υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει εφοριακός που να κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ιστοσελίδες ανέφεραν πως μειώνονται οι οργανικές θέσεις των εφοριακών κατά 12% και ότι καθίστανται υπεράριθμοι 1.109 υπάλληλοι.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι όχι μόνο δεν περισσεύουν υπάλληλοι αλλά υπάρχουν διαπιστωμένα κενά περίπου 1.000 οργανικών θέσεων στον εφοριακό κλάδο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

1) Οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων που κατανέμονται στις 114 ΔΟΥ οι οποίες θα προκύψουν μετά την ενοποίηση της 14 Ιανουαρίου 2013, ανέρχονται συνολικά σε 8.817, κατανεμημένες σε κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

2) Οι οργανικές θέσεις των εφοριακών υπαλλήλων οι οποίες έχουν απομείνει στον εφοριακό κλάδο μετά την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4024/2011 και την κατάργηση όλων των μέχρι τότε κενών οργανικών θέσεων ανέρχονται σε 10.392, που αναλύονται σε ΠΕ: 4.977, ΤΕ: 1.712 και ΔΕ: 3.703.

Τα στοιχεία αυτά, όπως σημειώνει το υπουργείο, περιέχονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών με την οποία καταργήθηκαν τότε συνολικά 4.274 κενές θέσεις του εφοριακού κλάδου.

3) Το προσωπικό του εφοριακού κλάδου που υπηρετεί σήμερα στις ΔΟΥ, στο ΣΔΟΕ, στην ΚΥ του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και σε άλλες υπηρεσίες που έχουν οργανικές θέσεις του εφοριακού κλάδου, ανέρχεται σε 9.472 υπαλλήλους.

4) Επομένως όχι μόνο δεν περισσεύουν 1.109 υπάλληλοι όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, αλλά αντίθετα υπάρχουν διαπιστωμένα κενά περίπου 1.000 οργανικών θέσεων στον εφοριακό κλάδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποιες εφορίες "εκκενώνονται"

SHARE:

24Media Network