Κάθετος ο Θεοχάρης. Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Κάθετος ο Θεοχάρης. Καμία παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου καλεί τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων καθώς και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσίασαν σήμερα Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία του ΣΔΟΕ δύο νέα συστήματα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Πρόκειται για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας των εφοδιαστικών πλοίων καυσίμων (σλεπιών), με εισηγητή τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών πρατηρίων υγρών καυσίμων, με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα ΓΓΠΣ, Χάρη Θεοχάρη (φωτογραφία). (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ουρές στις εφορίες για πληρωμή τελών κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων. Τι δήλωσε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων για το ενδεχόμενο παράτασης

Δεν υπάρχει λόγος να δοθεί παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας ότι λιγότεροι από 500.000 υπόχρεοι δεν είχαν πληρώσει έως το πρωί τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι σε τεχνικό επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για παράταση, σημειώνοντας όμως πως αυτό εκφεύγει της δικής του αρμοδιότητας.

Αναφορικά με τον συνωστισμό που υπάρχει στις εφορίες για τον κλειδάριθμο, είπε ότι δεν προβλέπεται να επιβληθεί κανένα πρόστιμο στους πολίτες και ότι οι σχετικές αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και μετά την αλλαγή του έτους.

Υπενθυμίζεται, ότι από το νέο έτος ο κ. Θεοχάρης θα “φορτωθεί” με 172 επιπλέον αρμοδιότητες.

Πάντως, περίπου 1,5 εκατομμύριο υπόχρεοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι (ημιαργία), για να μη βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει από 1η Ιανουαρίου να πληρώσουν διπλό το αντίτιμο των τελών. Οι νέες βεβαιώσεις με τα πρόστιμα για τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν την 1η Ιανουαρίου στο Taxisnet και οι υπερήμεροι θα πρέπει να τις εκτυπώνουν και να πηγαίνουν στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, περίπου 100.000 πολίτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τα τέλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα