Καθησυχάζει η ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την αναταραχή

Καθησυχάζει η ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την αναταραχή

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές, δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία του τραπεζικού τομέα, Ντανιέλ Νουί

Οι ελληνικές τράπεζες είναι πολύ ισχυρές και θα αντέξουν την τρέχουσα αναταραχή στις αγορές, δήλωσε η Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής της ΕΚΤ για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση τώρα, λόγω των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι πολύ ισχυρές» δήλωσε η Νουί, προσθέτοντας: «Έχει γίνει πολλή δουλειά για να ενισχυθούν οι ισολογισμοί τους κατά τα τελευταία χρόνια. Θα ξεπεράσουν και αυτή την κρίση, όπως και τις προηγούμενες».

Οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούνται στενά, καθώς υπάρχει «μία κατάσταση που δεν είναι ακριβώς η κανονική» δήλωσε η κ. Νουί, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαχειριστούν με συντηρητικό τρόπο τη ρευστότητά τους».

Οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών αυτή την εβδομάδα οδήγησαν στην απώλεια του 44% της αξίας των τραπεζικών μετοχών, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg. Οι αναλήψεις καταθέσεων από τις τράπεζες, σύμφωνα με το Bloomberg, ανήλθαν σε 11 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο και συνολικά ξεπέρασαν τα 14 δισ. ευρώ στην προεκλογική περίοδο.

(Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρχισαν οι απειλές: Η S&P σκέφτεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

SHARE:

24Media Network