Κάτω από 1% η απόδοση στο 10ετές ομόλογο – Ιστορικό ρεκόρ

Κάτω από 1% η απόδοση στο 10ετές ομόλογο – Ιστορικό ρεκόρ
Χρηματιστές στη Νέα Υόρκη AP

Το ψυχολογικό όριο του 1% έσπασε το ελληνικό δεκαετές ομόλογο. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ούτε πριν την κρίση του 2009

Στο 9,8% διαπραγματευόταν το μεσημέρι της Τετάρτης, το ελληνικό δεκαετές ομόλογο, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ που δεν είχε καταγραφεί ούτε πριν από την κρίση του 2009 .

 Από την άλλη από την αρχή της εβδομάδας θεωρούνταν θέμα χρόνου να σπάσει το ψυχολογικό όριο του 1% στην απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, που θεωρείται το βαρόμετρο της βιωσιμότητας το χρέους για κάθε δυτκή οικονομία .

Εκτός του 10ετούς όμως πτωτικά κινήθηκαν και το πενταετές ομόλογο η πόδοση του οποίο βρέθηκε και μια ιδέα πάνω πό το 0,3% φλερταρωντας εδώ και καιρό με το μηδέν.

Πάντως, είναι σαφές ότι στις προτιμήσεις των επενδυτών εκτός από το 10ετές βρίσκεται και το νέο 15ετές ομόλογο, το οποίο μετά το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης του στο 18,75 διαπραγματεύονταν την Τρίτη στο 1,4% .

Ο στόχος για όσους προχωρούν σε αγορές αυτή την περίοδο είναι να αποθεματοποιήσουν τους ελληνικούς τίτλους με τις καλύτερες αποδόσεις και σε μεγαλύτερες διάρκειες.

Έτσι, όταν η Ελλάδα πάρει τις αναβαθμίσεις μέχρι και την επενδυτική βαθμίδα και τα ομόλογα της αγοράζονται πλέον από την ΕΚΤ, οι επενδυτές θα έχουν στα χέρια τους τίτλους με υψηλή τιμή και απόδοση υψηλότερα από την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατικών τίτλων, που είναι κοντά στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα