Κάτω από τα 46 δολάρια το πετρέλαιο

Κάτω από τα 46 δολάρια το πετρέλαιο

Κάτω από 46 δολάρια υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού λόγω του αδιεξόδου στις συνομιλίες για την αυτοκινητοβιομηχανία

Κάτω από 46 δολάρια υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, καθώς η κατάρρευση των συνομιλιών στην αμερικανική Γερουσία για το ύψους 14 δισ. δολαρίων πακέτο διάσωσης των δοκιμαζόμενων αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ ενίσχυσε τις ανησυχίες για πλήγμα στη ζήτηση για καύσιμα από την παρατεταμένη ύφεση και προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις χρηματιστηριακές αγορές διεθνώς.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το μεσημέρι 2,31 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό “κλείσιμο”, με την τιμή του να υποχωρεί στα 45,67 δολάρια. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και στα 45,14 δολάρια.

Στα 47,43 δολάρια υποχωρούσε, το μεσημέρι, η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Ιανουαρίου του αργού τύπου μπρεντ – νωρίτερα, υποχώρησε έως και στα 47,28 δολάρια -, χάνοντας 2,61 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή “κλεισίματος”.

Σημαντική ανάκαμψη σημείωσε χθες η τιμή του αμερικανικού αργού – σε ποσοστό 10% και αγγίζοντας, ενδοσυνεδριακά, τα 49,12 δολάρια το βαρέλι – εν αναμονή μεγάλης μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Ο πρόεδρος του διεθνούς οργανισμού, Σακίμπ Χελίλ, έχει απευθύνει έκκληση για πιο “σοβαρές” μειώσεις προσφοράς κατά τη συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου στο Οράν της Αλγερίας. Ο ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ σε πιθανές μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου. Η ιαπωνική Nippon Oil αναμένει απόφαση του ΟΠΕΚ για νέα μείωση της παραγωγής κατά 1,5 εκατομύρια με 2 εκατομύρια βαρέλια την ημέρα.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα