Κίνδυνος μείωσης των Κοινοτικών χρηματοδοτήσεων από το 2014

Το πλαίσιο πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης . Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Το πλαίσιο πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης . Στη συνέντευξη παραβρέθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Υπουργική προειδοποίηση για μείωση των κοινωτικών κονδυλίων στο επόμενο ΕΣΠΑ, 2014 - 2020

Κατά 40% εκτιμάται πως μπορούν να μειωθούν τα κοινοτικά κονδύλια στο επόμενο ΕΣΠΑ, 2014 - 2020, για την Ελλάαδα.

Αυτό προειδοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη Δεύτερη Συνάντηση Κορυφής των "Φίλων της Συνοχής" που πραγματοποιήθηκε στην Μπρατισλάβα.

Ο κ. Χατζηδάκης εκπροσώπησε στη συνάντηση τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η μείωση των εισοδημάτων στην Ευρώπη και βεβαίως στην Ελλάδα, δεν εμφανίζεται στις στατιστικές που θα χρησιμοποιηθούν για την κατανομή των κονδυλίων.

"Οι δείκτες και τα κριτήρια που είχαν οριστεί πριν την κρίση δεν αντανακλούν τη σημερινή πραγματικότητα. Κατά συνέπεια, η προτεινόμενη κατανομή των πόρων δεν θα ανταποκρίνεται στην παρούσα κατάσταση", τόνισε ο υπουργός.

"Εμείς, πρόσθεσε, θα αγωνιστούμε για να αλλάξει αυτή η πρόταση και το κλίμα στη σημερινή συνάντηση δείχνει ότι υπάρχει κατανόηση για τις θέσεις μας".

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξει η πολιτική δέσμευση ότι η Επιτροπή θα συνυπολογίσει το σημαντικό στοιχείο της ύφεσης και θα προσαρμόσει την κατανομή των πόρων με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλάται η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση στις περιφέρειες και τα κράτη- μέλη.

Οι συζητήσεις αφορούν τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020) καθώς η τρέχουσα, που αφορά το ΕΣΠΑ έχει χρονική διάρκεια από το 2007 ως το 2013.

Στη συνάντηση της Μπρατσιλάβας παρέστησαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μ. Μπαρόζο, ενώ συμμετείχαν 11 πρωθυπουργοί (Σλοβακίας, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Εσθονίας, Ουγγαρίας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Λετονίας, Πολωνίας) καθώς και οι αρμόδιοι υπουργοί από Ισπανία, Κύπρο, Μάλτα και Λιθουανία. 

Στο τέλος της συνάντησης υιοθετήθηκε κοινή διακήρυξη όλων των χωρών που συμμετείχαν, το κείμενο της οποίας καλύπτει όλες τις βασικές θέσεις της χώρας μας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network