Κλείδωσε η ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής για την κρίση στην ευρωζώνη

Γενική άποψη από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Γενική άποψη από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ** EUROKINISSI

Στον απόηχο των κλυδωνισμών στην οικονομία της Ισπανίας και εν μέσω φημών για προφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τη μίνι Σύνοδο Κορυφής υπό το Μάριο Μόντι. Διαβάστε πότε θα γίνει

Οριστικοποιήθηκε τελικώς για την 22α Ιουνίου η μίνι σύνοδος κορυφής που θα φιλοξενήσει ο Μάριο Μόντι παρουσία των ηγετών Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας με επίκεντρο την κρίση στην Ευρωζώνη και ζητούμενο να συγκεράσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τις θέσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Φρανσουά Ολάντ στο μέτωπο της ανάπτυξης.

Η επισημοποίηση της μίνι συνόδου έρχεται εν μέσω κλυδωνισμών στην Ισπανία και φημών περί ενδεχόμενης προσφυγής στο ΔΝΤ, με τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος να δηλώνει ότι το μέλλον του ευρώ θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες σε Μαδρίτη και Ρώμη.

Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανία θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι στην ιταλική πρωτεύουσα μία εβδομάδα πριν αρχίσουν οι εργασίες της τακτικής εξαμηνιαίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

Μπορεί οι φήμες για ενδεχόμενη προσφυγή της Ισπανίας στο ΔΝΤ να διαψεύσθηκαν τόσο από το Ταμείο όσο και από την Μαδρίτη, ωστόσο στις αγορές επικρατούν έντονες ανησυχίες για τη δυνατότητα χρηματοδότησης του προβληματικού τραπεζικού τομέα, καθώς το κόστος κρατικού δανεισμού της χώρας είναι κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις ντε Γκίντος δήλωσε την Παρασκευή ότι το μέλλον του ευρώ θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ισπανία και την Ιταλία.

"Δεν γνωρίζω αν βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού, αλλά είμαστε σε μία πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο υπουργός σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι χώρες όπου θα δοθεί "η μάχη για το ευρώ", επισήμανε.

SHARE:

24Media Network