Κοινοτικός αξιωματούχος: Πιθανό η απόφαση για το 1 δις να ληφθεί τον Απρίλιο

Κοινοτικός αξιωματούχος: Πιθανό η απόφαση για το 1 δις να ληφθεί τον Απρίλιο
Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες AP

"Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά στις δεσμεύσεις της Αθήνας πιθανό η απόφαση για το 1 δις να ληφθεί τον Απρίλιο" αναφέρει κοινοτικός αξιωματούχος.

Κενά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων διαπιστώνει κοινοτικός αξιωματούχος με βάση και την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την δεύτερη αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι αν δεν συμπληρωθούν μέχρι και την Δευτέρα, η απόφαση για την δόση θα μετατεθεί για το Eurogroup της 5/4 .

Η συγκεκριμένη πηγή τόνιζε ότι “μένουν σημαντικά θέματα και το πιο σημαντικό είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, ο νόμος Κατσέλη, για όσους ξέρουν καλά την ελληνική υπόθεση”. Τόνισε μάλιστα ότι “αν μέχρι τη Δευτέρα υπάρχουν πολλά κενά, οι Υπουργοί θα κρατήσουν την απόφαση για αργότερα” και “δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίον δεν θα μπορούσαν να τη λάβουν τον Απρίλιο στο Βουκουρέστι”.

Ο ίδιος αξιωματούχος που είχε αρμοδιότητα να ενημερώσει τον Τύπο για την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, δήλωσε ακόμα ότι “είναι στο χέρι των θεσμών να κρίνουν τη βιωσιμότητα των ελληνικών δημοσίων οικονομικών” και προειδοποίησε ότι η “υπερβολικά μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ανεργία και ειδικά τη νεανική ανεργία στην Ελλάδα”.

O αξιωματούχος δήλωσε τέλος ότι “δεν πρόκειται να συγκληθεί Euro Working Group πριν από το Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, παρά μόνο αν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα