Κομισιόν: Οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για τα "κόκκινα δάνεια"

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς EUROKINISSI

Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς.

Τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά στόματος του εκπροσώπου της Μαργαρίτη Σχοινά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, εάν η Επιτροπή θα δεχθεί τη διενέργεια προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων τραπεζών με κρατική εγγύηση (asset protection scheme), o M. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή δε σχολιάζει επιμέρους θεσμικά όργανα, αλλά πρόσθεσε ότι, σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών τραπεζών.

«Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να το αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, κάτι το οποίο θα υποστηριχθεί από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε, τέλος, ο Μ. Σχοινάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Τράπεζες, Κόκκινα Δάνεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Moody's: Θετική για το αξιόχρεων των τραπεζών η κατάργηση των περιορισμών στις αναλήψεις

Χαρ. Γκότσης: Η αντίδραση της αγοράς είναι αδικαιολόγητη

FT: Καλά ανακεφαλαιοποιημένες παραμένουν οι ελληνικές τράπεζες

SHARE:

24Media Network