Κορκίδης για αύξηση κατώτατου μισθού: Δεν θα συνέδεα το θέμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Β. Κορκίδης
O Β. Κορκίδης EUROKINISSI

Μεμψιμοιρία σε όσους ασκούν κριτική καταλογίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Β. Κορκίδης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Β. Κορκίδης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή "Σκληρό Ροκ Χ2" με τους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Έλλη Τριανταφύλλου για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, είπε:

"Δεν θα συνέδεα το θέμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Χαίρομαι για την κατάργηση του υποκατώτατου. Τάσσομαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου" δήλωσε ο κ. Κορκίδης ο οποίος καταλόγισε μεμψιμοιρία σε όσους ασκούν κριτική.

"Όσοι αντιδρούν λέγοντας ότι η αύξηση 11% είναι μεγάλη ή όσοι λένε ότι η αύξηση έπρεπε να είχε γίνει πριν δύο χρόνια, τους απαντώ ότι εάν η αύξηση ίσχυε εδώ και δύο χρόνια, τότε (η αύξηση) θα ήταν 5,5% μεσοσταθμικά το χρόνο" συμπλήρωσε.

Εκτίμησε ότι οι 600 χιλιάδες εργαζόμενοι που ωφελούνται από το μέτρο θα δώσουν τα χρήματα στην αγορά. Πρότεινε επίσης να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος προς όφελος του καθαρού ποσού που λαμβάνει ο εργαζόμενος.

SHARE: