Κορυφώνει τις προσπάθειες για άντληση ρευστότητας η Αθήνα. Συνάντηση Δραγασάκη – Ντράγκι την Τρίτη στη Φρανκφούρτη

Κορυφώνει τις προσπάθειες για άντληση ρευστότητας η Αθήνα. Συνάντηση Δραγασάκη – Ντράγκι την Τρίτη στη Φρανκφούρτη
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Eurokinissi

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες μεταβαίνει επίσης την Τρίτη ο Γ. Βαρουφάκης. Πυρετός επαφών και ζυμώσεων σε όλα τα επίπεδα

Σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Βρυξέλλες θα χτυπάει την Τρίτη ταυτόχρονα ο παλμός της διαπραγμάτευσης, με την ελληνική κυβέρνηση να κλιμακώνει τις προσπάθειες για συμφωνία με τους δανειστές ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Το μπαράζ των επαφών κορυφώνεται την Τρίτη, μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, από την οποία η Αθήνα αναμένει θετική απόφαση για την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, καθώς και σε συνέχιση της χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού ELA.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα μεταβεί την Τρίτη στην Φρανκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, προκειμένου να συναντηθεί στις 17:30 με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας M. Ντράγκι.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Είναι προφανές πως οι κ. κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος θα ζητήσουν από τον Nτράγκι την πολυπόθητη ανάσα ρευστότητας που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Σε Παρίσι και Βρυξέλλες ο Βαρουφάκης

Στο μεταξύ την Τρίτη στις 09:00 ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Sapin.

Στη συνέχεια ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Π. Μοσκοβισί. Ο νέος στόχος της Αθήνας για συμφωνία – πακέτο τον Μάιο επιταχύνει τις εξελίξεις, με την ελληνική κυβέρνηση να κινείται αποφασιστικά για το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα