Κώστας Μελάς για Brexit: Η οικονομική αβεβαιότητα θα επηρέαζε και την Ελλάδα

Κώστας Μελάς για Brexit: Η οικονομική αβεβαιότητα θα επηρέαζε και την Ελλάδα
H Theresa May AP

"Ακόμη και δεύτερο δημοψήφισμα να γίνει, πάλι θα υπάρχει διάσπαση στη Μεγάλη Βρετανία" τόνισε ο καθηγητής συμπληρώνοντας πως ο Κόρμπιν δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Στο news247 στους 88,6 μίλησε ο Κώστας Μελάς, καθηγητής χρηματοοικονομικής και τραπεζικής για το Brexit.

Όπως είπε, “η Μέι δεν έχει τους βουλευτές να περάσει την πρόταση της.

Η Μ. Βρετανια βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση μετά την απόφαση Κάμερον να βάλει σε δημοψήφισμα το brexit και σήμερα δεν βλέπουμε λύση αποδεκτή.

Είτε έτσι ή αλλιώς η Βρετανία ειναι δεσμευμένη, η Μέι κατα πάσα πιθανότητα θα χάσει. Υπάρχει τροπολογία να παρουσιάσει ένα άλλο πρόγραμμα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί”.

Για ενδεχόμενο δεύτερο δημοψηφίσματος, είπε: “Ακόμη και δεύτερο δημοψήφισμα να γίνει, πάλι θα υπάρχει διάσπαση στη Μεγάλη Βρετανία. Το εργατικό κόμμα, ο Κόρμπιν περιμένει να γίνει πρωθυπουργός, αν και δεν εχει εκφράσει συγκεκριμένη θέση, μπορει να καταθέσει πρόταση μομφής, τα πράγματα είναι μπλεγμένα. Τελευταία έχει εμφανιστεί και το σενάριο αναβολής του Brexit.Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα σημάδια μιας οικονομικής αβεβαιότητας μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την Ελλάδα”.

“Αν με ρωτάτε ποιοι ειναι οι λόγοι που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, δεν ειναι λόγοι οικονομικοί, δεν μπορούν να δεχτούν οι ηττημενοι να εχουν το πάνω χέρι, είναι κυρίως ιστορικοί λόγοι, δημιουργούνται προβλήματα συνοχής”, συνέχισε ο καθηγητής.

“Η Σκωτία, η Ουαλία, δημιουργούνται και τέτοια προβλήματα πέρα απο τη Βορειο Ιρλανδία και ποια ειναι η σχέση της με την ΕΕ”.

“Ζητείται απο τους Ευρωπαίους ενα δευτερο δημοψήφισμα το οποίο το αρνείται η Μέι, γιατι θα χαθεί κάθε αξιοπιστία. Μπορει να γίνει, αλλά το θεωρώ δύσκολο. Δεν πρόκειται να αλλάξει άρδην την κατάσταση στη Μεγάλη βρετανία. Πάλι μισοί και μισοί θα είναι”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα