Κρέτσου: Αύξηση κονδυλίων για την Ελλάδα την περίοδο 2021-2027

Η Κορίνα Κρέτσου
Η Κορίνα Κρέτσου EUROKINISSI

Η Κορίνα Κρέτσου προανήγγειλε αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα την εξαετία από το 2021 μέχρι το 2027.

Αύξηση κοινοτικών κονδυλίων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021 – 2027 προαναγγέλλει για την Ελλάδα, η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "Καθημερινή".

Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι για τη χώρα μας προτείνεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με την περίοδο 2014 – 2020, ποσό που -όπως σημειώνει- αντιστοιχεί περίπου στον προϋπολογισμό όλων των έργων που επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή την λίμνη Κάρλα, την ταχεία σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός και το εμπορευματικό κέντρο Θριασίου Πεδίου.

Δηλώνει ότι τα κονδύλια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» θα επικεντρώνονται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προαναγγέλλει ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο για Στρατηγικές Επενδύσεις αναμένεται να ενεργοποιήσει 11 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις και να υποστηρίξει 20.000 τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα.

ADVERTISING

Μετά την ολοκλήρωση μεγάλων ή ημιτελών έργων, η κ. Κρέτσου τονίζει την ανάγκη «να τεθούν σταθερές βάσεις για νέα, ώριμα προγράμματα και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωσή τους» και συστήνει «πολιτική ευθύνη και συντονισμό».

Επισημαίνει ότι, παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί, απαιτούνται μεγαλύτερες προσπάθειες τόσο στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων όσο και στην υλοποίηση προγραμμάτων στο πεδίο των ψηφιακών τεχνολογιών και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αναφέρει μάλιστα ότι είναι ακόμα διαθέσιμα συνολικά 2 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Επενδύσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση
SHARE:

24Media Network