Κρητικό περίπτερο στην καρδιά του Πεκίνου

Κρητικό περίπτερο στην καρδιά του Πεκίνου

Πως κλιμακώνονται οι εντατικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για την προβολή των Κρητικών προϊόντων και υπηρεσιών ακόμα και στα βάθη της Κίνας

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης για την προβολή των Κρητικών προϊόντων και υπηρεσιών και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια των προσπαθειών αυτών, ο ΣΕΚ προτίθεται να δημιουργήσει ένα "club" εξαγωγών στην Κίνα, για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη συγκεκριμένη αγορά. Αρχικά, με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, θα καταγραφούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία επιχείρηση κατά την είσοδό της και κατά την δραστηριοποίησή της σε αυτήν την ιδιαίτερη αγορά και κατόπιν θα διερευνηθούν οι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων.

Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η διεύρυνση της παρουσίας των επιχειρήσεων στην κινέζικη αγορά, με συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο. Παράλληλα, για την πληρέστερη και αμεσότερη πληροφόρηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης, και εκτός από το διμηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο που συντάσσεται και αποστέλλεται από τον ΣΕΚ, προετοιμάζεται αντίστοιχη εβδομαδιαία ηλεκτρονική έκδοση, η «Εξαγωγές εν συντομία», με ειδήσεις, χρήσιμες πληροφορίες και links, παραπομπή σε νέα των μελών του ΣΕΚ κ.α.

Τέλος, άμεσα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα "Ενίσχυση του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜMΕ σε θέματα Εξωστρέφειας", σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ. Το πρόγραμμα, που είναι επιδοτούμενο, αφορά επαγγελματική κατάρτιση εργαζομένων, επιχειρηματιών ή αυτοαπασχολούμενων και περιλαμβάνει παρακολούθηση σεμιναρίων διάρκειας 40 ωρών, με κύριο γνωστικό αντικείμενο το "Διεθνές Εμπόριο & οι Εξαγωγές στην Πράξη".

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνεργασία με το Γραφείο Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων για τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (BSTIP), διοργάνωσε στο Ηράκλειο σεμινάριο με θέμα " Ενίσχυση της εξωστρέφειας των ΜΜΕ: Τα πρότυπα τροφίμων και συσκευασίας στην Ε.Ε.".

Αντίστοιχο σεμινάριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί και στα Χανιά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων, ενώ αυτό το διάστημα προετοιμάζεται η συμμετοχή 14 Κρητικών επιχειρήσεων στη Δ.Ε. SIAL 2012, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου Τροφίμων & Ποτών παγκοσμίως.

Πηγή: Prismanews.gr

SHARE:

24Media Network