Κύπρος: Στο Eurogroup ο οδικός χάρτης των ιδιωτικοποιήσεων

Κύπρος: Στο Eurogroup ο οδικός χάρτης των ιδιωτικοποιήσεων

Προσπάθειες να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου ότι ο οδικός χάρτης που ενέκρινε η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών είναι επαρκής θα καταβάλλει τη Δευτέρα ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Χάρης Γεωργιάδης

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα καταβάλει προσπάθεια αύριο στις Βρυξέλλες να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου στο Eurogroup ότι ο οδικός χάρτης που ενέκρινε η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών είναι επαρκής και επιτρέπει την εκκίνηση της διαδικασίας μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Η έγκριση του οδικού χάρτη ιδιωτικοποιήσεων είναι προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, 100 εκατ. ευρώ από το Eurogroup και 86 εκατ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Λευκωσία είχε επαφές με τις Βρυξέλλες για τον οδικό χάρτη από τις οποίες προέκυψε πως μερικές χώρες εκτιμούν ότι τα κυπριακά σχέδια αποκρατικοποιήσεων δεν είναι συγκεκριμένα, ούτε αρκετά φιλόδοξα.

Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο κ. Γεωργιάδης μεταβαίνει για επίσκεψη στη Μόσχα, όπου θα υπογράψει διακυβερνητικό μνημόνιο οικονομικής συνεργασίας.

Θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Ρώσους επιχειρηματίες, επενδυτές και δημοσιογράφους. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network